Overslaan en naar de inhoud gaan

MHC Daring Veendam kiest voor EDEL ID Waterveld

Door op vrijdag, 25 augustus, 2017 - 11:00

MHC Daring te Veendam en AnteaGroup Sport hebben onlangs een contract afgesloten voor het ombouwen van het huidige hoofdveld naar een EDEL ID waterveld.

Een waterveld is voor Daring een kwaliteits impuls aangezien dit soort velden sneller en comfortabeler te bespelen zijn dan de traditionele zand ingestrooide velden.

Uit de verschillende aanbiedingen kwam de EDEL ID als beste naar voren. De mat heeft een zeer uitgekiend fijnmazig vezelsysteem en een dempende onderlaag waardoor het veld snel en comfortabel te bespelen is met slechts een zeer beperkte hoeveelheid beregenings water. Dit type veld is inmiddels bij verschillende topclubs in binnen en buitenland aangelegd.

Met AnteaGroup Sport heeft Daring gekozen voor een innovatieve bouwer met heel veel kennis en ervaring.

Bij het ontwerp is goed nagedacht over de duurzaamheid van de constructie en toekomstige onderhoudskosten.
Zo worden geen houten slagplanken geplaatst maar worden de  opstaande betonbanden gehandhaafd die aan de voorkant één lijn gaan vormen met het nieuw te plaatsen hekwerk zodat risico’s op opstuitende ballen voor het publiek wordt voorkomen en nagenoeg onderhoudsvrij in tegenstelling tot de planken.
De bestaande gemengde fundering van het veld wordt vervangen door een homogene fundering die geschikt is voor meerdere generaties toplagen.
Ook het aanpassen van de beregenings installatie van de fa Aquaco,  in combinatie met nieuwe technieken met Ultra violet licht om algen vervuiling van de mat preventief te beperken, is een toekomst investering.

De veldverlichting wordt ook aangepast. De fa. Ovi uit Enschede heeft inmiddels de gasontladingslampen vervanging voor Philips ledlampen met een hogere lichtopbrengst tegen veel lagere energie kosten per jaar.

MHC Daring is met een waterveld, een zandveld en vernieuwd clubgebouw helemaal klaar voor de toekomst.  Trots weet de club te melden dat een en ander gerealiseerd wordt zonder externe financiering waardoor de lasten voor de leden laag blijven.

We hopen in de toekomst zelfs wat internationale wedstrijden te mogen hosten en ontvangen graag verenigingen die het veld willen proberen voor een oefenwedstrijd. De aanleg is inmiddels van start gegaan, het veld zal in september in gebruik genomen worden