Overslaan en naar de inhoud gaan

Elvis Banyihwabe opgeroepen voor Burundi

Door op donderdag, 8 maart, 2007 - 19:17
LANGELEEGTE - Elvis Banyihwabe van BV Veendam is door de nationale voetbalbond van zijn geboorteland Burundi opgeroepen voor een kwalificatieduel met het oog op de Afrika Cup 2008 in Ghana. Op zondag 25 maart speelt Burundi een uitwedstrijd tegen Botswana. Elvis maakt deel uit van de selectie van Jong BV Veendam, die onder leiding staat van trainer-coach Dick Lukkien.

Lukkien: "Dit is prachtig voor Elvis zelf en dit is ook heel mooi voor BV Veendam. We hebben er weer een international bij. Het is bovendien een hele fijne opsteker voor Elvis zelf, omdat hij op zich weinig aan spelen toe komt. Hij heeft beslist het niveau, maar de concurrentie in het beloftenelftal is momenteel zeer groot." De invitatie voor Banyihwabe kwam vandaag via de Zeister bondsburelen van de KNVB binnen bij BV Veendam.

Elvis kwam eerder dit seizoen uitgebreid in het nieuws vanwege de tragische omstandigheden waaronder zijn zus in Kenia om het leven kwam. Met steun vanuit de club werd kort daarvoor geprobeerd om zijn zus naar Nederland te halen, omdat de rest van zijn familie tijdens een burgeroorlog in zijn land werd uitgemoord. Deze hereniging van broer en zus mislukte helaas, ondanks de inspanningen van het tv-programma TROS Vermist, omdat de Nederlandse overheid daar geen toestemming voor gaf.