Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - juli

Door op dinsdag, 26 december, 2017 - 06:00

IMG_4783.JPG

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Night of the Guitars
Op de eerste zaterdag van juli werd de buiteneditie van Night of the Guitars gehouden. De deelnemende muzikanten waren weer in hun platen en CD's gedoken, om daar twee van hun favoriete gitaarnummers uit te kiezen. Tijdens het slotnummer Keep on rockin in the free world brachten de muzikanten en stichting Bogdike een ode aan de op 9 januari overleden initiator van de Night Be Wever.

Luuk Doddema winnaar NightHunt
De 2e NightHunt, werd door de twaalfjarige Luuk Doddema uit Muntendam gewonnen. Met zijn optreden op het Museumplein won hij een elektrische gitaar.

Sprookjes & Goocheldag
In 2017 had Stichting Bogdike de Sprookjesdag samengevoegd met de Goocheldag. Het paste mooi bij elkaar. Er was kostelijk vermaak met goochelaars, sprookjesfiguren en straattheater door heel het centrum heen, waarbij ieder goed tot zijn recht kwam. Goochelaars Ted McKoy, Hilbert Geerlings en Jan Kosters deden het publiek weer in verwondering en verbazing staan.

Sightseeing run
Op de tweede zaterdag van juli vond de vierde editie plaats van de Sightseeing Run Veendam 'Broez'n deur andermans Hoez'n plaats. Figuurlijk gezegd, door huizen, bezienswaardigheden en andere gebouwen heen.

Bog & Roll
Een afgeladen en zonovergoten Museumplein tijdens de derde editie van Bog & Roll, onder de bezielende leiding van Mister Rock & Roll himzelf Everhard Sprik en alle vrijwilligers van Stichting Bogdike.

Coop Wildervank Dubbel 2017
De zestienjarige Tamara Leutscher en de zeventienjarige Mirte Oldenziel hebben op overtuigende wijze het damesdubbelspel gewonnen tijdens het COOP Wildervank Dubbel 2017. Ook het herendubbel categorie 7 kende jeugdige winnaars. Hier wonnen de zestienjarige Jeremy van Dijk en broer Chesney. De MisCOOP-prijs ging naar de oudste deelnemer van het toernooi. De bijna zeventigjarige Otto Faber.

IMG_0456.jpg

Huldiging zwemmers stichting De Brug
Op zaterdag 8 juli werden zes zwemmers van stichting De Brug Veendam in zwembad Tropiqua gehuldigd door wethouder Henk Jan Schmaal. De zwemmers wonnen twaalf medailles tijdens de Special Olympics Summer Games in het Italiaanse Terni.

Veendamse pakt Europese titel.
Veendamse Dinet Oosting heeft met het Nederlands Softbalteam de Europese titel gepakt. Aartsvijand Italië werd in de finale in eigen land met 7-1 verslagen. Oosting had gedurende het toernooi een belangrijk aandeel in de eindoverwinning.

Richard Borgman
De 23-jarige Richard Borgman uit Veendam was aanwezig bij de circuit dag van Against Cancer die woensdag 12 juli op het TT-circuit van Assen werd gehouden. Deze dag stond in het teken van zieke kinderen een geweldige dag te bezorgen.

Judo
Zaterdag 15 juli vond het jaarlijkse clubkampioenschap plaats van de Judoscholen Veendam, Hoogezand-Sappemeer, Juveko, Annen en Fitring. In de dojo in Veendam kwamen ongeveer 100 judoka's in actie en maakten er met het publiek een fantastische dag van.

IMG_5967.jpg

Marcus Vording
De Veendammers deelden de 'lakens' uit tijdens De Woellust Run 2017 in Veendam. De belangrijkste prijzen bleven in Veendam tijdens de run. De plaatselijke favorieten Wim Meems en Marcus Vording verschenen aan de start. Vording won de run en Meems werd tweede.

Winkler Prins
Vorig schooljaar is Winkler Prins in samenwerking met V&Z Veendam in het kader van sporttalentontwikkeling gestart met een zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen van Winkler Prins in Veendam. Het werd uitgebreid omdat er in diverse leeftijdscategorieën werd gevoetbald om zo het niveau- en leeftijdsverschil te beperken.

Judo
Van 23 t/m 29 juli vond het jeugd Olympisch Festival (EYOF) plaats in het Hongaarse Gyór. Namens Judoschool Veendam betrad de 16 jarige Marit Kamps de tatami. Marit judoot in de gewichtsklasse +70, en stond 9e op de wereldranglijst bij de meisjes onder 18 jaar. Marit won al haar duels met Ippon (vol punt).

19983733_1822633547754262_4421618345634075189_o.jpg

Clubkampioenen
Vrijdag 14 juli was het bij Z&PC Bubble weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. Binnen 2 verschillende categorieën, selectie en recreanten afdeling werd er gestreden om de medailles en de titel. Renate Hemmes en Ryan Huizinga mochten zich aan het einde van de wedstrijd de nieuwe clubkampioenen noemen.

Vera Kwant succesvol in Frankrijk.
De 20-jarige Vera Kwant uit Wildervank is in Frankrijk derde geworden op het EK BMX in het Franse Bordeaux in de categorie cruiser woman 17-24 jaar. .