Nieuws

Zonnige Scootmobieltocht van start met 35 deelnemers



IMG_0082.JPG

Woensdagmiddag ging vanaf het Raadhuisplein de Scootmobieltocht van start met 35 deelnemers. Behalve uit Veendam ook met deelnemers uit Hoogezand en Meeden. Wethouder Henk Jan Schmaal gaf het startsein met bolle wangen op een scheepstoeter. Tineke Schmaal had met Jantje Snijders en Truida Arbeider een mooie route van 29 kilometer uitgezet. En van tevoren nog verkend.

IMG_0111.JPG

Onderweg was er begeleiding van een verkeersagent, handhaving en van stadswachten. Ook iemand van welzorg RSR was present, en er reed een bezemwagen mee.

IMG_0125.JPG

Naast een mooi uitje is de Scootmobieltocht bedoeld om mensen met de scootmobiel  vertrouwd te maken, die anders niet ermee de weg op zouden durven.

IMG_0399.JPG

Het traject leidde onder andere door de wijk Buitenwoel, over het fietspad langs de golfbanen en door het veld naar Borgercompagnie, met daar een pauze bij de boerderij van Oosting. In de grote schuur trok het gezelschap langs de collectie oldtimer landbouwtrekkers en oude landbouwwerktuigen.

IMG_0280.JPG

Na de pauze begaf de karavaan zich via het bruggetje op weg naar Borgerswold. Bij de thee- en koffie schenkerij Waterjuffer van Sjaak Geerlings was de grote stop. Met bij de thee, koffie of frisdrank een flinke punt smakelijk appelgebak met slagroom. Draaiorgel De Zwarte Dorus had de deelnemers met zijn vrolijke klanken verwelkomd.

IMG_0152.JPG

Tijdens het tweede gedeelte leidde de route door mooie plekjes in Borgerswold. Via allerlei omzwervingen kwam men via het Julianapark weer op het raadhuisplein uit.

IMG_0014.JPG