Nieuws, Regio

Katholieke kerken in Oost-Groningen zetten ook doordeweeks de deuren open



Kerkgebouwen, ook de Rooms-Katholieke, hebben niet alleen een functie op het moment dat een geloofsgemeenschap er samenkomt voor vieringen. Ook op andere momenten kan de kerk een plaats zijn voor stilte, bezinning, ontmoeting met God of een gesprek met elkaar. Niet alleen voor gelovigen, ook voor anderen kan de kerk een inspirerende omgeving zijn. Omdat het stuk voor stuk bijzondere gebouwen zijn is het de moeite waard om ook het interieur te kunnen bezichtigen. Daarom zetten de geloofsgemeenschappen van de H. Norbertusparochie Oost-Groningen regelmatig de deuren van onze kerken open voor bezoekers. We zitten al in het vakantieseizoen, een periode waarin steeds meer mensen uit binnen- en buitenland het mooie Oost-Groningen bezoeken. Daarom is dit een goed moment om extra bekendheid te gaan geven aan de openstelling van de kerken in onze parochie, zowel gericht op toeristen als op de inwoners. Ook via VVV’s en andere toeristische informatiepunten zal de parochie meer bekendheid geven aan de regelmatige openstelling van de verschillende kerken.

Voor het gemak zetten we hier de tijden waarop de deuren open staan op een rijtje, want misschien krijgt u in de komende periode ook bezoek uit binnen- of buitenland en willen uw bezoekers graag een van de Rooms-Katholieke kerken van binnen bekijken.

De openingstijden zijn:

  • Kerk van de HH Martinus-Willibrordus, Noorderstraat 154 Sappemeer: elke woensdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur. In de zomerperiode ook van 13.30 tot 15.30 uur
  • Sint Willibrorduskerk, Feico Clockstraat 228 Oude Pekela: elke eerste dinsdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur
  • Kerk Maria ten Hemelopneming, Boven Oosterdiep 79 Veendam: elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur
  • Sint Vituskerk, Langestraat 75 Winschoten: elke vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur

Over elk van deze kerkgebouwen is veel achtergrondinformatie te vinden op de website www.heiligenorbertusparochie.nl