Overslaan en naar de inhoud gaan

Proef Servicebus in Veendam-Zuid

Door op dinsdag, 6 maart, 2007 - 12:56
SERVICEBUS - Volgens planning rijdt vanaf maandag 16 april de Servicebus. De Servicebus is een vrolijk uitziende, comfortabele en goed toegankelijke bus die een vaste route rijdt met een vaste dienstregeling. Net zoals in het openbaar vervoer, maar dan rijdt de Servicebus kortere afstanden en alleen in Veendam. De Servicebus rijdt langs de bestaande bushaltes en langs de voordeuren van woonzorgcentra.

Aanleiding Servicebus
De gemeente Veendam en het OV-bureau Groningen-Drenthe willen graag het openbaar vervoer en doelgroepenvervoer verbeteren. Dit heeft ook te maken met de ontwikkelingen rondom het verplaatsen van het huidige busstation naar de plek van het voormalige NS-station aan de Stationsstraat en de spoorlijn Veendam-Groningen. Er wordt nu al nagedacht over de nieuwe hoofdstructuur van het openbaar vervoer en hoe we deze nu al kunnen aanvullen, rekening houdend met doelgroepenvervoer.

Servicebus voor iedereen
De Servicebus is er voor iedereen. Ook voor mensen die nog steeds mobiel zijn, al dan niet met een hulpmiddel zoals een rollator, wordt het makkelijker om even een familielid of kennis te bezoeken of een bezoekje aan het centrum van Veendam af te leggen. De professionele chauffeurs helpen graag bij het in- en uitstappen, mocht dit nodig zijn.

Kosten en informatie over dienstregeling
In de Servicebus kunnen mensen betalen met de bekende blauwe of roze strippenkaart, ster-abonnementen en de OV-jaarkaart. Heeft u geen vervoersbewijs bij de hand, dan kunt u een kaartje kopen bij de chauffeur. Een kaartje kost 1 euro en is 1 uur geldig. Een folder waarin de vaste dienstregeling staat aangegeven is vanaf medio april verkrijgbaar bij de Gemeentewinkel, de VVV/ANWB, de woonzorgcentra, de bibliotheek, wmoLokaal in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw en te vinden op veendam.nl.

Toekomst
Voordat de Servicebus door heel Veendam rijdt, wordt eerst bekeken of alle kansen wel goed worden benut. Daarom rijdt de Servicebus eerst als proef door Veendam-Zuid. Daarna zal de Servicebus in andere delen van Veendam rijden.

Reactie Plaatsen Of Bekijken....