Sport

Winkler Prins zaalvoetbalcompetitie



IMG_6058.jpg

Door Jacob Kuipers

Vorig schooljaar is Winkler Prins in samenwerking met V&Z Veendam in het kader van sporttalentontwikkeling gestart met een zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen van Winkler Prins in Veendam. Deze competitie was zo'n succes, dat werd besloten door de initiatiefnemers Ricardo Brongers (docent lichamelijke opvoeding Winkler Prins) en Aeilt Hassing (voorzitter V&Z Veendam) deze competitie voort te zetten. Echter, er werd zodanig uitgebreid dat er in twee verschillende leeftijdscategorieën werd gevoetbald om zo het niveau -en leeftijdsverschil te beperken.

Leerlingen konden deelnemen aan de competitie voor 11 t/m 13 jaar of 14 t/m 15 jaar. In de jongste categorie deed zelfs een team uit het basisonderwijs mee, dat in voetballend opzicht soms niets onderdeed aan de andere teams. De wedstrijden vonden vanaf 28 oktober 2016 elke vrijdagmiddag plaats van 16.00 t/m 18.00 uur in de Parkstadhal. Beide competities telden 8 teams, wat in de praktijk neerkomt op ruim 160 leerlingen.

IMG_6056.jpg

Afgelopen vrijdag vond de laatste speelronde plaats waarna de prijsuitreiking plaats vond in de Parkstadhal. Tijdens de prijsuitreiking werden diverse prijzen uitgereikt (ondermeer aan de toscorers en aan de plaatsen 1, 2 en 3. En niet te vergeten de topscorers. En er werd alvast vooruit geblikt op het schooljaar 2017/2018. Volgend schooljaar zal er wederom in dezelfde twee competities gespeeld worden, waarbij er tevens uit de competities een selectieteam wordt gevormd. Met dit selectieteam zal Winkler Prins deelnemen aan diverse toernooien/ wedstrijden op zowel het veld als in de zaal.

Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar kunnen nieuwe teams zich weer aanmelden, waarbij de scholen uit het basisonderwijs (groepen 8) zich ook mogen aanmelden. Afgelopen vrijdag (14 juli) speelden in de Parkstadhal. Wildervank Rangers en Annie FC. Het werd een grote overwinning voor Wildervank Rangers. De topscorers bij de jongste categorie was Jorn Koetzier (41 doelpunten) en bij de oudste categorie was Jamai Andrzejewski de schutter met 50 goals.

De laatste wedstrijd was geen finale. De eindstand is berekend op een dubbele competitie (2x tegen elkaar spelen. Toevallig speelden de nummers 1 en 2 op eerder al tegen elkaar. Maar vandaag ging het al nergens meer om, aangezien WvankRangers al kampioen was.