Overslaan en naar de inhoud gaan

Partners Gezondheidcentrum Lloyd's Terras
ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Door Eindredactie op woensdag, 12 juli, 2017 - 12:50

IMG_0517.jpg

Woensdagochtend ondertekenden de partners die gaan samenwerken in het Gezondheidcentrum Lloyd's Terras in Hotel Parkzicht een samenwerkingsovereenkomst. Dat gebeurde in Hotel Parkzicht in aanwezigheid van Triodos Bank alsmede een samenwerkingsovereenkomst tussen de zorgverleners die zich in het GC gaan vestigen.

Meer dan 5 jaar lang hebben enkele huisartsen (Veentjer, Hofman en Van der Stoel), de apothekers (Apothekers Combinatie Veendam) en fysiotherapeuten (Fysiotherapiepraktijk Havenstraat) uit Veendam hard gewerkt aan de ontwikkeling van een breed georiënteerd gezondheidscentrum; het Gezondheidscentrum Lloyd's Terras. Vanaf 2015 is daar Molendrift (jeugd-GGZ) als partner in de ontwikkeling van het centrum bijgekomen. De beoogde financier van het project, Triodos Bank, heeft vorige donderdag het groene licht gegeven.

IMG_0502.jpg

De zorgverleners in het Gezondheidscentrum (ook Buurtzorg, Vegro en kleine eerstelijns disciplines) willen de doelstellingen van de Triple Aim-filosofie (betere gezondheid, hogere kwaliteit van zorg en beheersing van de kosten) realiseren en richten zich daartoe op de verbinding tussen de eerste en tweede lijn, tussen somatische zorg en GGZ, tussen de zorg en het sociale domein en niet in de laatste plaats tussen de professional en de patiënt/cliënt.

Om het heuglijke feit dat de financiering officieel rond is, de bouwprocedure gestart kan worden en over een jaar de deuren open kunnen, is besloten om het ondertekenen van de kredietovereenkomst en een onderlinge samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van onze partners en Triodos Bank te doen.

En daarmee krijgt Veendam eindelijk een medisch centrum in Veendam. De verwachting is dat het gebouw in de zomer van 2018 in gebruik wordt genomen.

IMG_0519.jpg

Het gezondheidscentrum ligt dicht bij het centrum van Veendam, naast het het busstation en de op- en afrit naar de N33. Het wordt een centrum voor de 1,5 lijnszorg. Een gezondheidscentrum voor somatische- en GGZ-zorg, waar huisartsen en specialisten bij elkaar werken en de lijnen kort zijn. Waar mensen die niet echt naar een ziekenhuis hoeven voor consulten en controles terechtkunnen. Een centrum dus voor alle zorg die niet echt in een ziekenhuis gegeven hoeft te worden. De plannen voor het gezondheidcentrum werden zeker tien jaar geleden gepresenteerd en zijn in de loop der tijd steeds bijgesteld. Volgens Veentjer was het een lange weg maar kan nu eindelijke gestart worden met de bouw.