Overslaan en naar de inhoud gaan

80 reacties na huis aan huis enquête in Sorghvliet

Door Eindredactie op zaterdag, 8 juli, 2017 - 07:00

IMG_20170624_150113731_HDR.jpg

In Sorghvliet is vanaf 19 juni huis aan huis een enquête verspreid. Het wijkteam inventariseerde wensen en ideeën van inwoners om van Sorghvliet  een nog mooiere, leefbaardere wijk te maken. Op zaterdagmiddag 24 juni stonden leden van het wijkteam ruim 40 inwoners te woord en konden  de enquête formulieren ingevuld en ingeleverd worden. In de week er na werden nog 40 formulieren  ingeleverd bij het winkelcentrum Sorghvliet.

Dinsdagavond 3 juli werden de resultaten van de enquête teruggekoppeld aan het wijkteam. De leden van de beheerteams en medewerkers van Compaen zullen de  resultaten nader analyseren en bespreken in de diverse buurten.

IMG_20170624_150123158_HDR.jpg

80 huishoudens namen de moeite om hun ideeën en wensen kenbaar te maken. Het wonen in de wijk werd met een gemiddelde van 7,3 gewaardeerd. Er werden heel veel suggesties gedaan om het wonen nog aantrekkelijker te maken.

Het wijkteam vroeg  onder andere naar de veiligheid, het spelen, het verkeer, de voorzieningen, activiteiten, milieu en sfeer. Opvallend veel opmerkingen werden gemaakt over het algemene onderhoud van de wijk, en specifiek het groenonderhoud. Maar met name werden er suggesties gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Er werd niet alleen gevraagd naar hoe men het wonen ervaart maar ook wat inwoners zelf willen en kunnen bijdragen. Ook hier is gehoor aan gegeven. Zo willen bewoners aan de Gelrelaan zich inspannen om de verkeersveiligheid aan te pakken. In het Scheepskwartier wil men de burendag in september aangrijpen om bewoners te betrekken bij het wonen in hun wijk.