Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - juni

Door op maandag, 25 december, 2017 - 06:00

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Opening klimbos
Na ruim een jaar van voorbereiding werd begin juni het Klimbos geopen. In het recreatiegebied werd een klimbos gerealiseerd met 3 uitdagende routes voor alle leeftijden.Het klimbos is gerealiseerd aan de voormalige toegangsweg naar de vuilstort. Het bosperceel aan de waterrand leent zich uitstekend voor het klimbos.

Veel vertier tijdens Lentedagen in Borgerswold
Tijdens de Pinksterdagen werden bij de Borgerswoldhoeve weer de Lentedagen gehouden. Het was de zesde editie, en daarmee inmiddels een traditie. Veel bezoekers zien op het buitenevenement oude bekenden weer terug. In de zes jaar van de beurs, fair en evenement is het ieder jaar weer groter gegroeid. Er was een stuk strand erbij gevoegd.

Bogdike trok vol plein met muziek uit de jaren '60 en '70
In juni vond op het Museumplein het 60/70 festival plaats. Een festival waarbij het publiek door Stichting Bogdike werd meegenomen op een bijzondere en memorabele reis door de muziekgeschiedenis.

Winkler Prins scoorde hoog met eindexamens
Winkler Prins kon in juni mooie voorlopige eindexamenresultaten presenteren. Ruim 94 procent behaalde het diploma.

_DSC0054.jpg

Avondvierdaagse
In juni werd de avondvierdaagse afgesloten met de feestelijk intocht die af en toe gepaard ging met een regenbui. Het deerde de lopers niet. Acht muziekkorpsen uit de regio en met draaiorgel Zwarte Dorus voorop, vertrokken de lopers vanaf de Winkler Prins naar de finsich bij de Sorghvliethal.

14e Veendammer Turftocht 
Wandelaars en fietsers uit Veendam en omstreken deden op zondag 11 juni weer mee met de 14e Veendammer Turftocht. De start was traditiegetrouw bij La Vache in de Kerkstraat.

WP TJP17 Vagabond totaal.jpg

Verrassende winnaar WP Talentenjacht Populair
De WP Talentenjacht 2017 was een intiem gebeuren, dat toch weer een grote verrassing opleverde. Voor het eerst in de geschiedenis van de WP Talentenjacht Populair was er een band met drie gitaristen, zang en... een trompet. De jury was onder de indruk en kende de band “Vagabond” de eerste prijs toe voor hun vertolking van “Above the Clouds of Pompeii”.

Hoofdklasser Wildervank A1
Wildervank JO19-1 en SJO DVC JO19-1 speelden in Froombosch de finale wie er afgelopen seizoen in de hoofdklasse ging spelen. Het werd Wildervank dat de finale met 4-2 won van DVC.

Tennisclinic voor senioren
Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde de gemeente Veendam in samenwerking met tennisvereniging Clias een tennisclinic voor senioren. Iedereen vanaf 55 jaar was van harte welkom. De clinic werd gegeven op de tennisbanen van Sportpark Wildervank.

Open dag
Op 24 juni 2017 was er in het park Borgerswold een open dag. Op het terrein naast het Koetshuis werden diverse activiteiten voor jong en oud gehouden. Onder andere kon men golfen, paardrijden en jenga spelen.