Nieuws, Bogdike

Night of the Guitars 2017
met prachtig eerbetoon voor Bé WeverIMG_4783.JPG

Stichting Bogdike was zaterdag weer losgegaan met de buiteneditie van Night of the Guitars. De deelnemende muzikanten uit Veendam waren weer in hun platen en CD's gedoken, om daar twee van hun favoriete gitaarnummers uit te kiezen. Zaterdagavond zijn deze titels in willekeurige samenstelling op het podium uitgevoerd.

Een keur aan muzikanten hebben daarbij acte de présence gegeven. Op gitaar waren dat Frank Giordano, Coos Grevelink, Evert Erents, Bé Brakke, Christof Bauwens en met zang van Everhard Sprik, Gerry Wolthof, Irene Wilkens, Peter Bloem, Gina de Boer, Marianne van der Velde en Koos Cramer. Op drums Marcel Wolthof en Djai-Mac Wolthof. Met de bas gaven Ad Antonisse, Hans Steneker en André van der Werf de toon aan. En op toetsen Chris Kleine en Marcel van Mook. Dwarsfluit werd door Teo Feenstra bespeeld en op viool Ilona van Veen. En als special guest deed mee Michelle Veldhuis, deelneemster aan The Voice Kids 2017.

_MG_4006.jpg

Blueszangeres Gina de Boer bracht als speciaal eerbetoon voor wijlen Bé Wever het nummer Perfect Day van Lou Reed ten gehore. Een mooier eerbetoon kon niet voor de zeer bevlogen organisator en bedenker van de Night of the Guitars worden gegeven.

Night of the Guitars is een jaarlijks festival voor muzikanten uit de regio rond Veendam en wijde omgeving. Waar regionale muzikanten elkaar kunnen "uitdagen, begeleiden, coachen en inspireren". Net als alle voorgaande edities was ook de editie 2017 zaterdag weer uitverkocht.


Fotoalbum: