Nieuws

Mooie examenresultaten voor Winkler Prins Veendam



Wp vlag en tasa.JPG

Verwacht slagingspercentage ligt op 94,2 procent

Directie en medewerkers van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam kunnen weer mooie voorlopige eindexamenresultaten presenteren:

  • 94,2 % van de leerlingen behaalt het diploma (verwacht percentage na herkansing)
  • Het slagingspercentage ligt op het gebruikelijke hoge niveau van voorgaande jaren.

De examenkandidaten vmbo kader/ basis, mavo, havo, vwo (atheneum en gymnasium) en alle medewerkers van Winkler Prins mogen trots zijn op de door hun geleverde prestaties en de behaalde scores.

De slaginspercentages kunnen nog stijgen na de herexamens. Onderstaand een prognose van de resultaten na de herexamens.

Uitslagen_WP.png

Alle kandidaten worden wonsdagmiddag telefonisch op de hoogte gebracht van hun examenresultaten. Vanavond om 19.00 uur worden alle geslaagde leerlingen op hun deelschoollocatie verwacht, om hun voorlopige cijferlijst in ontvangst te nemen.

Cum laude
Leerlingen die gemiddeld een 8,0 of hoger op hun eindexamen hebben gehaald, kunnen de vermelding ‘cum laude’ krijgen. Maar liefst 10 leerlingen van Winkler Prins zijn cum laude geslaagd: 5 vwo-leerlingen, 3 havo-leerlingen en 2 mavo-leerlingen.

Praktijkschool
Leerlingen van de Winkler Prins praktijkschool doen geen eindexamen, maar stromen door naar een vervolgopleiding of (beschermd) werk. 21 Leerlingen hebben dit schooljaar hun opleiding aan de Praktijkschool met goed gevolg afgerond.