Overslaan en naar de inhoud gaan

Winkler Prins pop-up shop Veendam groot succes

Door op zaterdag, 10 juni, 2017 - 21:00

DSC_9448.JPG

Voor één dag mochten de leerlingen van Winkler Prins vmbo 3 Economie & Ondernemen zaterdag hun eigen shop runnen in een leegstaand pand op de Promenade in Veendam.

Maar voordat het zo ver was moest er nog veel gebeuren. “De leerlingen doen alles zelf,” vertellen docenten Martijn Visscher en Didi Redjosentono, die het project bedachten. “Inkoop, administratie, marketing en promotie, huisvesting en magazijnbeheer. Hierbij worden ze geholpen door lokale ondernemers, mensen met praktijkervaring. Zo heeft de Rabobank een masterclass ondernemen gegeven en hielp Jumbo ons met de inrichting van het pand. We krijgen ook veel steun van Ondernemersvereniging Veendam Centraal. Die zijn enthousiast over het project.”

DSC_9400.JPG

Zaterdagmorgen om 10 uur werd de pop-up shop officieel geopend door WP-bestuurder Ferdinand Vinke en piñata-mepper Zeger. De handeling gebeurde onder grote belangstelling van de pers, de leerlingen en publiek.

Cadeautjes voor vaderdag, lekkere hapjes en drankjes, leuke hebbedingetjes en snoepzakjes voor de avondvierdaagse. Het bleek om 12:00 uur al een goede keuze te zijn want de inkomsten stonden al op 600 euro.

DSC_9425.JPG

Docent Martijn Visscher vertelde aan het eind van de middag dat de winkel bijna was uitverkocht. Een groot succes en het is nu al duidelijk dat er in de volgende schoolperiode zeker weer een project komt voor nieuwe studenten.

Karin Weijs PR-medewerker van de Winkler Prins viel op dat het winkelpubliek erg positief was over dit project en zelfs even bleven voor een praatje.  

DSC_9440.JPG

Lesstof gaat leven
“Doordat we een echte winkel beginnen, gaat de lesstof veel meer leven,” vindt Redjosentono. “Onze leerlingen steken hier veel van op. En ze vinden het leuk. Gisteren hebben ze tot ver na de officiële eindtijd Atelier Kajsa geholpen met het naaien van de bedrijfskleding. Geweldig toch?”

Wie meer wil weten over VMBO UP! kan een kijkje nemen op de website, die ook door de leerlingen wordt onderhouden: www.vmbo-up.nl