Loppersum had tegen Wildervank de langste adem

Door op dinsdag, 6 juni, 2017 - 23:59

Door Jacob Kuipers

Zeven goals dat zie je niet elke week op de voetbalvelden. De supporters van beide ploegen hebben dus genoten.Het tafereel speelde zich afgelopen zaterdag (3 juni) af. En het decor was op Sportpark Ewensborg te Siddeburen. Waar het tweede zaterdagteam van Wildervank de finale speelde tegen SC Loppersum. Om promotie af te dwingen naar de reserve 2e klasse voor seniorenteams. Voor deze gelegenheid werd werd er een touringcar ingehuurd om de spelers en supporters te vervoeren naar Sportpark Ewensborg. Als we de route bekijken die beide teams hebben afgelegd naar deze finale, dan kon het wel eens een doelpuntrijke finale worden.

Wildervank begon uitstekend aan de wedstrijd. Kwam met 2-0 voor, maar moest met een 4-3 nederlaag het 'hoofd buigen'. Ondanks deze nederlaag was het op de terugreis een groot feest. Op de rotonde in de buurt van Wildervank ging de chauffeur twee rondjes draaien, alvorens ze in de Woortmanslaan belandden. En in de spelersbus hadden ze de grootste lol. Dat zie je niet zo vaak bij een verliezend team. Misschien komt het ook doordat het allemaal vrienden van elkaar zijn. Het was voor beide ploegen een waar slijtageslag in de 'bakoven' van Siddeburen.

Loppersum liet zich gelijk gelden. Op een voorzet van Loppersum-speler John Knot werd het bijna 1-0 voor Loppersum. Maar Lennart Schuttenbelt vergat te scoren. En 'een gewaarschuwd mens' telt voor twee. Zeven minuten later werd er niet goed weg gewerkt door Loppersum-speler Berjen Flikkema en Wildervank-speler Jasper de Jonge was niet gelukkig met zijn pegel en mistte de juiste richting. Een minuut later was het echt 'feest' bij Wildervank. Na 11 minuten mocht Jeroen Jannenga een vrije trap nemen en maatje Kevin Kaspers kon van dichtbij gemakkelijk scoren: 1-0. Na 20 minuten spelen wisselde Wildervank. Arjan Tuntelder kwam binnen de lijnen.

Wildervank was op dat moment aanvallend sterker en de voorsprong was dus verdiend. De roodhemden zaten in een 'vlo'. Wildervanker Edsart Veen liet een diagonale bal van zijn voet vertrekken en maatje Robin Munneke probeerde het met een lop, maar het speeltuig ging hoog over de 'kooi' van Loppersum. Zes minuten later was het voor de tweede keer 'bingo' bij de ploeg van oefenmeester Arent Blok. Wildervank-speler Brian van der Veen ging een combinatie aan met een medespeler. En Van der Veen scoorde 2-0. Het leek dus allemaal op 'rozen' te gaan bij Wildervank.In de laatste minuten van de eerste helft moest Wildervank-doelman Van Slooten al zijn talenten tentoon spreiden om onheil te voorkomen. Loppersum-speler Berjen Fikkema testte de Wildervanker doelman. En Van Slooten moest al zijn talenten aanspreken om het 'lederen monster' buiten de palen te houden.

Er was op dat moment groot feest bij de supporters van Wildervank. Het bier smaakte lekker en wat wil je dan nog meer. Ja, een zege, maar dan moest er nog wel een helft worden gespeeld. Je kon er op rekenen dat Loppersum de 'touwtjes'in handen zou nemen want ze wilden zich niet zo gemakkelijk naar de 'slachtbank' laten leiden. Aan het begin van de tweede 'part' volgde er een mooie combinatie en doelman Van Slooten van Wildervank was een sta-in-de-weg. De roodhemden van Wildervank bleven onder grote druk staan. En het was Berjen Flikkema die namens Loppersum de 2-1 noteerde. Wildervank moest op dat moment opletten en moest 'alle zeilen bij zetten'. En dat deed zeker doelman Van Slooten.

En het het net of 'de duvel' er mee speelt. De Wildervanker goaly Van Slooten moest wederom handelend optreden om weer een tegentreffer te voorkomen. Maar aan je 'theewater' voelde je al dat Wildervank een moeilijke tweede helft zou krijgen. In de 69ste minuut moest de doelman van Wildervank weer aantonen dat hij uit het goede 'keepershout' is gesneden. Loppersum werd langzaam aan sterker. Enige minuten later werd het dus 2-2. Loppersum rook 'bloed' en werd sterker. Wildervank kreeg nog wat mogelijkheden, maar het gevoel bij de supporters van Wildervank heerste onrust. En ze kregen gelijk want Loppersum was nog niet klaar met het karwei Wildervank.

Loppersum-speler Lenart Schuttenbelt schoot net naast de kooi van Wildervank. Maar het was uitstel van executie. Ook Wildervanker Kevin Kaspers kon het leer niet op waarde schatten toen hij van Arjan Tuntelder het 'lederen monster' ontving. Maar de roodhemden van trainer/coach Arent Blok moesten waakzaam zijn. Want een tegentreffer heb je zo aan je broek. Maar er was ook een goede actie te bewonderen van Wildervanker Brian van der Veen en er volgde een dito redding van doelman Beukema van Loppersum. Loppersum zette Wildervank de 'duimschroeven' aan en Wildervank kwam op een 3-2 achterstand. Door een blunder van de verder goed keepende doelman Van Slooten. En Loppersum-speler Gijs Broekhuizen tekende voor het slotaccoord en scoorde de 3-4.

De supporters- en spelersbus is mogelijk gemaakt door Betonboor Bleeker en Van der Veen, kantoor & speciaal meubilair bv.