Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygym Veendam scoort goed op EK

Door Eindredactie op dinsdag, 6 juni, 2017 - 15:50

IMG_3678-06-06-17-02-14.JPG

Afgelopen pinksterweekend hebben 3 teams van Sportcentrum Oxygym deelgenomen aan het Europees kampioenschap cheerlading in Movie Park Germany.  

Op zondag was de plaatsingswedstrijd voor de finale want op de volgende dag zou plaatsvinden. Ze moesten in de top 5 eindigen in hun categorie om naar de finale dag te mogen. Alle teams waren succesvol en mochten in de finale nog een keer knallen! 

Oxygym Juniors, het jongste team van Oxygym kwam uit in de categorie junior jazz. Dit team heeft een mooie 5e plek gehaald in de finale met hun Jurrasic park act. Iedereen was ontzettend blij met deze prestatie.

Hysteria deed mee in de categorie junior hiphop, voor deze meiden was het de eerste keer op een EK. Dit maakte het extra spannend. Maar ondanks dat, deden ze jet zo goed dat ook dit team met een 5e plek naar huis mocht gaan. Heel erg goed van deze meiden. 

Oxygym Crew kwam uit in de oudste leeftijdsklasse in Senior Hiphop. Voor deze meiden was het niet de eerste keer dat ze op het EK hebben deelgenomen, maar wel voor het eerst in de categorie hiphop, dus ook nu erg spannend want ze wisten niet wat ze konden verwachten. Maar ook in deze categorie kwamen ze in de top 5 en namen ze een mooie 4e plaats mee naar huis.

De teams van Oxygym zijn al jaren succesvol in Nederland, maar hebben dit weekend bewezen zich ook te kunnen meten met de Europese top. Trainsters Margriet van der Laan en Krista Lingbeek, en coach Petra Bijkersma zijn ontzettend trots op alle prestaties die dit weekend zijn behaald.