Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel vertier tijdens Lentedagen in Borgerswold

Door Henk Drenth op maandag, 5 juni, 2017 - 21:50

DSC_9045.JPG

Foto's Akram Darwish en Arend Lichtenberg

Tijdens de Pinksterdagen werden bij de Borgerswoldhoeve weer de Lentedagen gehouden. Het was de zesde editie, en daarmee inmiddels een traditie. Veel bezoekers zien op het buitenevenement oude bekenden weer terug. In de zes jaar van de beurs, fair en evenement is het ieder jaar weer groter gegroeid. Er was een stuk strand erbij gevoegd.

IMG_2436.JPG

Vertier was er genoeg. Met onder meer een mobiel verkeerspark, demonstraties oude tractoren en andere landbouwmachines, een Virtual Reality tent, biljartgolf, kanovaren en waterfietsen. Met “Kraak de Kluis” kon via de juiste code de kluis worden gekraakt voor 4000 euro.

DSC_9122.JPG

Aan standhouders stonden er zo’n 35 bedrijven met aan de lente gerelateerde onderwerpen en producten. Met ook een hoveniersbedrijf en een imker. Wijnen en asperges gingen weer prima samen. De zomerkoninkjes kondigden weer de naderende zomer aan. Er werd een eenakter uitgevoerd door een toneelvereniging. En er was de hele dag livemuziek.

Heel bewust waren ook verenigingen bij de fair betrokken om ook hen een podium te geven. Met veel bezoekers hebben ze heel veel publiek gehad.

DSC_9038.JPG

De Noord Nederlandse Modelbouw Groep was met radiografisch bestuurbare vrachtauto’s aanwezig. En de Vaargroep Ekenstein met modelbouwboten. De zeeslepers, sleepboten en zeilschepen kozen het ruime sop in Borgerswold. Een aantal schepen zijn helemaal zelf gebouwd. De één vindt het bouwen het allermooiste en de ander wil er liever mee varen.

DSC_9031.JPG

Een model van de Zwarte Zee werd vol trots door de bouwer gepronkt. Hij heeft foto’s van de originele in Delfzijl door Smit Internationale gebouwde Zwarte Zee. En aan de hand van de foto’s ontdekte hij in de bouwtekening fouten. Op een modelbouwshow had de kapitein van de Zwarte Zee hem gevraagd hoe hij het model had gebouwd, dit omdat de fouten in alle modelbouwpakketten zaten. Voor Tv opnamen van Smit is ook het modelbouwschip gefilmd.     

Kinderen mochten ook een bootje radiografisch laten varen. 


Fotoalbums: