Nieuws

Videotheek Midway Veendam is uitgegroeid tot meer dan een videotheek alleen



IMG_9379.jpg

Aan de Middenweg 2A is een kleine maar gezellige videotheek gevestigd, genaamd Midway. De videotheek wordt sinds 2 september 1988 door Jan en Marianne Niemeijer gerund.

Jan was timmerman van beroep en Marianne werkte als bejaardenverzorgster. 2 banen met zekerheid voor de toekomst, in die tijd althans, maar de kriebels bij Jan om een eigen zaak te beginnen, werden steeds sterker en Marianne kon zich daar in vinden. Zo kwam het dat zij een eigen videotheek begonnen en bestaan ze dit jaar al 29 jaar.

IMG_9387.jpg

'We zijn begonnen op Middenweg nummer één, dat pand werd uiteindelijk te klein, maar de oplossing bleek dichtbij te zijn. Aan de overkant van de weg was een kavel beschikbaar.' Jan heeft het huidige pand evenals het merendeel van het interieur zelf gebouwd. Jan vertelt verder. 'We zijn begonnen met de verkoop en verhuur van VHS-videobanden en alles wat daarbij hoort voor een gezellige filmavond zoals snoep, chips, ijs en frisdrank. En met de opkomst van de dvd’s en later de Blu-Ray’s zijn we hierin uiteraard mee gegaan. Voor een groter draagvlak en meer lokale bekendheid zijn wij een aantal jaren aangesloten geweest bij het concern Videoland. Na 10 jaar samengewerkt te hebben en een aantal grote veranderingen te hebben doorgemaakt, zijn we weer zelfstandig verder gegaan onder de naam Midway.

IMG_9402.jpg

'In de loop der jaren hebben we vaak mee gedaan aan verschillende landelijke acties. Denk hierbij aan de release van het album 'De waarheid' van Marco Borsato in 1998. Deze CD werd midden in de nacht verkocht en de opkomst was verbijsterend hoog. En nu ruim twintig jaar later doen wij ieder jaar mee aan de wereldwijde Record Store Day, de dag voor platenwinkels en artiesten'.

Midway is tegenwoordig meer dan alleen een videotheek. Zo kun je er terecht voor professionele (pas)foto's, E-sigaretten, Braziliaanse string bikini’s, Vinyl en het laten vullen van cartridges. Binnenkort wordt het assortiment aangevuld met meetinstrumenten voor sport en gezondheid van www.Care4Measure.nl. Het meten van sportprestaties en de mate van gezondheid speelt een grote rol bij het gezond ouder worden. Met het aanbieden van producten die dit inzichtelijk maken wil Midway de handvaten bieden voor een gezonde levensstijl.

IMG_9391.jpg

'Achter elke dienst of product die wij aanbieden, schuilt een verhaal', zegt Jan. Marianne vult hem aan: 'We proberen in te spelen op de behoeftes van onze klanten en hierbij de beste service te leveren. Mensen kijken op als ze onze winkel binnen stappen. Als ze bijvoorbeeld binnen komen voor een pasfoto, zien ze dat ze hun cartridges hier ook kunnen laten hervullen en een leuk cadeautje mee kunnen nemen voor een partner die gek is op het draaien van Lp’s.'

IMG_9394.jpg

Jan en Marianne zijn twee bezige bijen die altijd op zoek zijn naar verandering en vernieuwing. Jan verwoordt het heel mooi: 'we proberen met producten handel te drijven wat nog niet wordt aangeboden aan de consument.' Dát is waarschijnlijk hetgeen waarin deze videotheek zich onderscheidt van alle andere videotheken.

IMG_9407.jpg

Volgend jaar bestaat Midway 30 jaar. De jaren zijn voorbij gevlogen en Jan en Marianne staan er niet bij stil dat ze al zo lang winkelier zijn. Gaat dit 'pareljaar' nog gevierd worden? 'We hebben nog helemaal geen idee. We kijken wat er op ons pad komt.' Wie weet ontstaat er volgend jaar weer een uniek idee om dit mooie bedrijf nog jaren te laten bloeien.

Fotoalbum: