Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - mei

Door op zondag, 24 december, 2017 - 06:00

IMG_0338.JPG

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Kleurrijke hippiemarkt
Op de eerste zaterdag van mei was het op de Hippiemarkt van het edelsteencentrum De Wilde Engel in Ommelanderwijk met vrolijke fleurige kramen een kleurrijk geheel. En uiteraard helemaal passend bij de hippiesfeer. Frea Siebring van De Wilde Engel had, naar het idee van organisator Erika Dragt, de markt gehouden.

Bloemen- en tuinmarkt
Op de eerste zaterdag van mei werd in het centrum de jaarlijkse Bloemen- en Tuinmarkt gehouden. Bij bloemen hoort de zon maar die scheen in de ochtend niet en daarom waren er maar weinig kopers te vinden. Pas in de loop van de middag kwam de zon tevoorschijn en kwam de verkoop goed op gang.

Dodenherdenking Veendam
Bij de dodenherdenking legden Leo Vosdingh en burgemeester Sipke Swierstra bloemen neer bij het Joodse Monument. De ouders van Leo Vosdingh behoorden tot de weinig joden die de oorlog overleefden.

80 oldtimers van Veendam naar Leer
Op een zaterdagmorgen, klokslag negen uur, werd het startsein gegeven van de jaarlijkse Oldtimerrally. Voor aanvang van de start konden belangstellende de voertuigen bewonderen in de Kerkstraat. Twee jaar geleden werden de voertuigen verzameld op het Museumplein, maar sinds de komst van de jaarlijkse Stadscamping staan de voertuigen in de Kerkstraat.

Hoge temperaturen tijdens Bogdike's Singer Songwriters fetival
Op een zeer warme zaterdag werd het Singer Songwriters festival gehouden. Er waren 6 podia te vinden waar diverse singer songwriters te horen waren, met hier en daar een uitstapje naar een band.

Open training meidenvoetbal Veendam 1894
Meidenvoetbal is een steeds groter wordende tak binnen het voetbal. Begin mei kwamen bij Veendam 1894 steeds meer meisjes voetballen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

handdoek Marco.JPG

De Brug zwemmers gaan internationaal
Zes zwemmers van De Brug waren uitgenodigd om mee te doen aan de Special Olympics Summer games in Italie. Op de laatste dag wisten de zwemmers van De Brug een aantal medailles in de wacht te slepen. Er werden 7 gouden medailles gewonnen op individuele wedstrijden. De estafetteploeg won goud.

Fietstocht voor senioren 
Op woensdag 17 mei organiseerde Team Sport van onze gemeente een fietstocht voor senioren. De start was vanaf het Indoorcentrum. Er werd 25 kilometer gefietst. Deze fietstocht stond in het teken om het bewegen voor senioren te stimuleren.

Aquila kampioen
Het Basketbalteam van Aquila, uitkomend in de 3e klasse, zijn zaterdag 20 mei kampioen geworden in de thuiswedstrijd tegen de Falcons uit Hoogeveen. Ze wonnen met 49-38. Het kampioensteam stond onder leiding van de coaches Erik Nienhuis en Jorden Molema

Zaalvoetbalvereniging V&Z
Zestig jaar geleden werd de veld- en zaalvoetbalvereniging V&Z opgericht. Het ledenbestand is tot grote hoogte gegroeid. De kick-off was op 23 mei 1957. Medio mei werd dat gevierd met een receptie in de Wildervanckhal.

Winnaar Dennie Olde Kalter Sportplein Veendam Open 2017.jpg

Sportplein Veendam Open Darts 2017
In mei  stond alweer de 5e editie van het Sportplein Veendam Open Darts op het programma. Omdat de organisatoren Fred en Rob van Loenen dit lustrum niet ongemerkt voorbij wilden laten gaan, hadden de organisatoren de hoofdprijs verhoogd naar 1000 euro. Ondanks het fraaie zomerweer deden maar liefst 92 deelnemers mee.

Avondvierdaagse 2017 Wildervank
Voor de 39e keer werd de avondvierdaagse gehouden in Wildervank. Van maandag 29 mei tot en met 1 juni organiseerde Sportfederatie Wildervank het loopfestijn. De vorige editie deden 450 wandelaars mee. Er werd 5 en 10 kilometer gelopen.

Eltjo Meijer scoort goed op WK Sjoelen
Veendammer Eltjo Meijer (56) is als 19e geëindigd op het WK sjoelen dat gehouden werd in het Franse Straatsburg. Meijer was één van de 235 deelnemers uit 12 landen en kwam individueel voor Nederland aan de bak. Sjoelen doet Meijer al 34 jaar waarvan de laatste tien jaar bij WVK 82 uit Wildervank.