Overslaan en naar de inhoud gaan

Jong BV Veendam - De Graafschap

Door op woensdag, 28 februari, 2007 - 00:28
Jong BV Veendam heeft zichzelf maandag avond een slechte dienst bewezen door geheel tegen de verhouding in met 1-0 te verliezen van Jong De Graafschap. Een slappe start van het duel brak de ploeg van Dick Lukkien na 90 minuten uiteindelijk op.

"Wij begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd. Slordig positiespel, alle tweede ballen waren voor de tegenstander en uit een scrimmage voor het doel maakte De Graafschap na tien minuten de 1-0", aldus trainer-coach Dick Lukkien over de beginfase, waarin het dus fout ging voor Jong BV Veendam.

De beloften herstelden zich na dit begin goed, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Na rust was het spelbeeld zeer eenzijdig, in die zin dat het een spelletje was van kat en muis; en wel in het voordeel van Jong BV Veendam. "Wij kregen na afloop ook alle complimenten, maar wat koop je daarvoor als je met 1-0 verliest", aldus de coach.

Want het bleef na tweemaal drie kwartier bij deze 1-0, ondanks een zeer goede mogelijkheid (70e minuut) van Dominik Stikel die alleen voor de keeper faalde in de afwerking. Even later kwam invaller Gersom Klok in een soortgelijke positie, maar ook hij slaagde er niet in de bal achter de doelman te werken.

Lukkien: "Na afloop hoorde ik geluiden over pech van onze kant en geluk bij de tegenstander, maar ik geloof niet in pech en geluk."

Opstelling Jong BV Veendam: Van der Veen; Salome, Tuankotta, Van Dalen, Fellinga (46. Ahmed); Postma, Sahetapy, Van de Meulen (60. Veerbeek), De Vriese; Stikel (75. Klok) en Kloosterman.