Overslaan en naar de inhoud gaan

Warme derde editie Zomer Zondagmarkt
Bushokje als podium Groninger rocklegende

Door Henk Drenth op maandag, 29 mei, 2017 - 08:53

IMG_0010.JPG

Zondag is in Wildervank de derde editie van de Zomer Zondagmarkt gehouden onder volop zomerse waarden. Eigenlijk was het te warm, de markt werd matig bezocht. Veel minder dan de vorige twee edities. Toch was de organisatie over de bezoekersaantallen onder deze warme weersomstandigheden positief gestemd. Het was warm, maar zeker ook heel gezellig in de Poststraat waar de markt is gehouden.

IMG_0102.JPG

De jaarmarkt wordt door de Ondernemersvereniging Wildervank georganiseerd. Zo’n 50 standhouders hadden hun waren aangeboden. Met deelname van plaatselijke ondernemers en ondernemers van buiten. Bij de handel was onder voorwaarde gesteld dat er niets dubbel mag staan. Er was patat en ijs verkrijgbaar, frisdrank en de viswinkel was open.

IMG_0075.JPG

Ook waren er veel standhouders die hun zeer uiteenlopende creatieve hobby’s tentoon hadden gespreid.

Draaiorgel de Zwarte Dorus had vrolijke klanken laten horen. De Wildervankster paardenteam reed een dienstregeling naar Bareveld heen en weer.

IMG_0047.jpg

De bus had zondagmiddag een omleidingroute. Lourens (Lou) Leeuw met Wally van de Reydt en Lex Koopman van The Blues Cowboys hadden een bushokje ingenomen als podium. De blueszanger is in de stad Groningen ooit met optredens in portieken begonnen. Maar met optredens in een bushokje had Wildervank een primeur.

IMG_0035.JPG

In 1961 had Lourens Leeuw met zijn band Rocking Tigers de tweede prijs gewonnen in een portiek in de Ebbingestraat. Het was hun eerste succesvolle optreden. Lourens was net 15 jaar geworden. In 1963 speelde Lou met de band The Tikes in het voorprogramma van The Rolling Stones. In 1975 was hij succesvol met optredens op Pinkpop met de heropgerichte Rocking Tigers. In de periode '75 tot '77 heeft Lou met Harry Muskee drie platen gemaakt onder drie bandnamen, Red, White 'n Blue, Cuby & the Blizzards en de Harry Muskee Band. Lou Leeuw heeft met grote prominenten opgetreden als Herman Brood en Nina Hagen. Met Phony and the Hardcore kortdurend tot aan de opheffing van deze band. Leeuw heeft tot 1984 met Harry Muskee gespeeld.

IMG_0030.JPG

Het optreden van The Blues Cowboys past in het streven van de organisatie om ieder jaar weer iets anders aan het programma toe te voegen.