Overslaan en naar de inhoud gaan

Nipte zege voor Wildervank JO19-1
tegen Nieuw Buinen JO19-1

Door Eindredactie op zondag, 28 mei, 2017 - 16:31

20170528_Wildervank JO19-1_BB.jpg

Door Jacob Kuipers

Wildervank A1 moest in het play-off duel van de Nederlandse nacompetitie zaterdagmiddag uitkomen tegen de leeftijdsgenoten van Nieuw-Buinen. Op een gegeven moment kwam Wildervank met 2-1 voor. Een 'schepje' er op zei de assistent-scheidsrechter van Wildervank. Dat had hij beter niet kunnen zeggen want het was aan 'dovemansoren' van zijn ploeg gericht. Maar Nieuw-Buinen (A1) begreep dat beter en scoorde de 2-2. Na deze gelijkmaker kregen De Buuners vleugels. Er werd druk gezet op de bespelers van de Woortmanslaan en dat mondde uit in een een geweldige kans van een Nieuw-Buinen speler op een 3-2 voorsprong. Hieruit had Nieuw-Buinen moeten scoren.

20170528_Wildervank JO19-1_AA.jpg

'Helaas pinda kaas'. Geluk dus voor Wildervank. Daarna gingen beide ploegen voortvarend van start. Het spel golfde een beetje heen en weer. Daarna dacht Wildervank waarschijnlijk, 'wat jullie kunnen, kunnen wij ook'. En zo geschiedde. Wildervank kreeg een grote kans op een 3-2 voorsprong. Maar er was een Nieuw-Buinen-speler die begreep wat er op het spel stond. En met gevaar voor eigen leven voorkwam hij een tegengoal. Het bleef dus 2-2. Daarna werd het toch nog 3-2 voor Wildervank.

Na afloop liep ik Wildervank-trainer Jos Kuiper tegen het lijf. Wat vond hij van de wedstrijd? “Vandaag was het warm, we waren te slordig bezig. Ben tevreden over het spel. Verder vind ik dat wij het ons soms te moeilijk maken. Het veldspel was in de tweede helft iets minder”. Hoe kijk jij naar de uitwedstrijd in Nieuw-Buinen. Kuiper: “Daar heb ik het volste vertrouwen in”. Kuiper staat dus volledig achter zijn jongens, zoals een goede coach betaamd. Maar het kan soms ook 'stormen' in Nieuw-Buinen.