Regio

Avondexcursie naar de Schipborger Strubben



De excursie is op donderdag 1 juni en we vertrekken om 18.00 uur ’s avonds vanaf de parkeerplaats van de Heemtuin in Muntendam aan de Nieuweweg 127. We laten ons rondleiden door boswachter Kees van Son (Staatsbosbeheer).

De Strubben is een natuurgebied van 377 hectare tussen Anloo en Schipborg. Het is het enige archeologische reservaat in ons land. In het gebied zijn sporen te vinden uit de prehistorie: twee hunebedden en pakweg zestig grafheuvels. Het was ooit militair oefenterrein en in 2006 werd het overgedragen aan Staatsbosbeheer, dat het terrein opnieuw inrichtte. Veel bomen werden gekapt zodat er een meer open landschap ontstond. Het is een gebied waar veel te zien is en waarover veel te vertellen is!

De excursie van vorig jaar over het Balloërveld heeft ons geleerd dat Kees van Son een fijne gids is die ons enthousiast veel kan vertellen over dit unieke gebied! 

Voor leden is de excursie gratis, niet leden betalen €3,00 en kinderen € 1,50.

Deze excursie is een initiatief van de Vereniging Vrienden van de Heemtuin te Muntendam. Inlichtingen: vriendenvandeheemtuin@gmail.com