Overslaan en naar de inhoud gaan

Maxima ontvangt €7500 van het Oranje Fonds

Door op zondag, 21 mei, 2017 - 10:30

Maxima_kledingbank_Veendam.JPG

Maxima kledingbank krijgt maximaal dit mooie bedrag van het Oranje Fonds voor de verhuizing, aanpassing en herinrichting van haar nieuwe locatie in Veendam. ‘We hebben de aanvrage ingediend begin februari, toen we nog heel krap bij cash zaten’ aldus de voorzitter. En we kunnen het geld goed gebruiken, want verhuizen kost bedstro’. De winkel, het magazijn en de werkruimte zien er al goed uit en draaien op volle toeren. Met deze toezegging van het Oranje Fonds kunnen nog enkele dringende voorzieningen aangebracht worden voor het winterseizoen.

Maxima is uit de financiële zorgen, tot grote vreugde van bestuur en medewerkers. Het voortbestaan van deze dienstverlening aan de medemens met de smalle beurs is gegarandeerd dankzij een mooie subsidie  van de gemeenten Veendam, Pekela en Menterwolde voor de komende jaren. ‘We zijn zeer erkentelijk voor het geld, maar nog belangrijker is dat de gemeenten positief staan tegenover Maxima en vertrouwen hebben in het werk van de kledingbank’, zegt ter Steege. ‘Uit deze financiële bijdragen spreekt ook waardering voor de inzet van de vrijwilligers. Daarvan kan Maxima er best nog wat meer gebruiken, dus meld je gerust aan’.

Enthousiast gaat Maxima zich nog meer inzetten voor de minima. Bv met de actie “Laat ze niet in hemd staan’, waarbij kleine klanten gratis nieuw ondergoed krijgen. Maxima staat deze zomer weer op markten met hun creaties van afgedankte kleding. ‘En natuurlijk gaan we collecteren voor het Oranje Fonds’, aldus de voorzitter. Dat Fonds wil de betrokkenheid in de samenleving bevorderen en dat is precies de gedachte achter de kledingbank. In de week van 6-10 juni loopt Maxima in de wijk Sorghvliet. De helft van het geld dat ze ophalen is voor de kledingbank, de andere helft gaat naar diverse lokale projecten in de provincie.