Nieuws

Zuster Adriana uit Veendam
gaat via livestream verhalen vertellen20141005_Zuster Adriana_HG_DSC8261.jpg

Dinsdag 23 mei organiseren Bibliotheek Veendam, Stichting De Verhalen van Groningen en Woon- en Zorgcentrum Huize St. Franciscus een verhalencafé.

Huize St. Franciscus kent een rijke historie als kraamkliniek. Vele Veendammer baby's zijn hier geboren. Nog zeer regelmatig komen er “kinderen” een kijkje nemen in hun geboortehuis. Dinsdagmiddag 23 mei halen we, samen met de 90-jarige zuster Adriana, herinneringen op aan de kraamkliniek van Huize St. Franciscus.

Livestream
Parkstadveendam.nl gaat deze middag een video registratie maken met een aantal camera’s. De bedoeling is dat we ook af en toe fragmenten live gaan uitzenden op het moment Zuster Adriana aan het woord is. De live uitzending is te zien via de facebookpagina van parkstadveendam.nl. Wil je dit niet missen like dan onze facebookpagina zodat je direct een melding krijgt dat we zijn gestart met een live uitzending  De verwachting is dat we een week later een gemonteerde video online hebben met de leukste verhalen van Zuster Adriana.

Verhalencafé
Een Verhalencafé heeft als doel om samen herinneringen op te halen of te luisteren naar bijzondere verhalen van anderen. Elke bezoeker mag zijn eigen verhaal vertellen.  De verhalen worden opgetekend door Stichting De Verhalen van Groningen. De stichting verzamelt verhalen van Groningers over Groningen en vertelt deze door, onder andere via de website www.deverhalenvangroningen.nl. 

Verhalencafé.jpg

Verhalencafé in Huize St. Franciscus

Dinsdag 23 mei
14.00 – 16.00 uur
Woon- en Zorgcentrum Huize St. Franciscus, Prins Bernhardlaan 56 Veendam

Reacties


Wauw super ben er geboren en zuster Adriana heeft me te wereld geholpenen en heb er later ook nog gewerkt toen het een verzorings tehuis was als ass kok. Waren mooie tijden.9 December 1968 in onze zoon Jan in St. Franciscus geboren.Ik kan me zr. Adriana nog goed herinneren, we moesten na de geboorte elke dag gym.oefeningen op bed doen.Daar is toen ook nog wat gebeurd met een echtpaar, wie het kind mee ging nemen.Baby kamer moest op slot want wij waren bang dat ze een verkeerde baby mee zouden nemen.


Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
De volgende vraag is om te voorkomen dat er spam op de site gezet wordt door robotjes.