Overslaan en naar de inhoud gaan

Recreatiekrant 2017 van VVV Veenkoloniën uitgebracht
in Huis voor de Kunst

Door Henk Drenth op donderdag, 11 mei, 2017 - 14:00

IMG_0011.JPG

Elleke van der Molen, per 1 januari aangetreden als de nieuwe coördinator van VVV Veenkoloniën, heeft woensdagmorgen in het Huis van de Kunst het eerste exemplaar van de VVV Recreatiekrant 2017 uitgereikt. De recreatiekrant wordt jaarlijks op een andere locatie uitgebracht. Dit jaar is voor het uitbrengen voor het Huis van de Kunst gekozen. Jan Starke, de eigenaar en initiator van het Huis voor de Kunst, kon daarbij niet zelf aanwezig zijn. Directeur Mechteld Timmer nam het eerste exemplaar in ontvangst.

IMG_0041_0.JPG

Er worden 10.000 exemplaren verspreid over diverse toeristische punten, ondernemers en attracties in Groningen en Drenthe. Ook is de krant bij diverse VVV punten en Tourist info’s in de provincie verkrijgbaar. Dit jaar heeft de uitreiking voor het vierde jaar plaatsgevonden. Met de krant wil men de promotie van de regio bevorderen. Naast het halen van toeristen naar deze regio, staat er informatie in voor de eigen bewoners en voor toeristen over wat er te doen is. In Veendam wordt de krant uitgedeeld aan de vaarrecreanten. Alle grote evenementen in Veendam staan erin vermeld, zoals de evenementen van Bogdike, de Stadscamping, de Tuindagen en meer. Daarnaast zijn in de krant verschillende arrangementen opgenomen. De krant kan ook op internet worden geraadpleegd.

IMG_0031.jpg

Het Huis voor de Kunst is inmiddels al 5 jaar onderweg. De eerste editie van de Recreatiekrant is in het Huis voor de Kunst uitgereikt. Het is een heel mooie en bijzondere gelegenheid.

Momenteel exposeert beeldend kunstenares Carolien van Olphen met haar schilderijencollectie in het Huis voor de Kunst. Haar werk is geënt op de schilderijen van de schilders uit 17e eeuw. Carolien heeft met allerlei elementen gespeeld die in de werken van de oude meesters te zien zijn. Maar haar werken zijn beslist niet statisch en heel kleurrijk. De basis van haar werk is het realisme dat ze combineert met het expressionisme. Het is nauwgezet kijken naar accenten en kleurschakeringen.

IMG_0049_0.JPG

Ze werkt met modellen en met lichtbronnen om een duidelijk accent te leggen, en het aanbrengen van mooie contrasten. Schetsen zijn de eerste aanzetten van het werk. De kunstenares begint met het gezicht. Het gezicht moet in harmonie zijn met de kleding en met de omgeving.

IMG_0046_0.JPG

Ze weet prachtig met het fijne schilderwerk gezichtsuitdrukkingen en expressie van het model vast te leggen. Het zijn sprankelende en treffende portretten, waarvan de persoonlijkheid van de geportretteerde de toeschouwer tegemoet straalt. Haar kinderen en kleinkind zijn ook zo treffend geschilderd.

Carolien heeft een grote liefde voor het schilderen van mensen en portretten. En ze vindt het daarbij ook heel mooi om de schakeringen en kleuren in de stof van kleding goed weer te geven. Je kunt heel lang kijken naar deze gepassioneerde werken.

IMG_0053_0.JPG