Nieuws, Bogdike

Singer Songwriters festival Bogdike VeendamBogdike-poster-singersongwriter-2017-A4.png

De vrijwilligers van Bogdike zijn gedurende een kalenderjaar druk bezig allerlei activiteiten te organiseren. Zo’n kalenderjaar begint in januari met de Night of the guitars bij Parkzicht. Veendammer rock-muzikanten beginnen het kalenderjaar groots. In een eerste gezamenlijke bijeenkomst van de Bogdikevrijwilligers wordt bepaald op welk moment ze wat willen gaan organiseren en wordt onderling afgesproken wie wat zal gaan doen. Een deel van het programma van dit jaar is nog samengesteld door Be Wever. Na diens overlijden hebben ze gezamenlijk de schouders eronder gezet. Er zijn activiteiten werkgroepen geïnstalleerd en een werkgroep Fondswerving en Overheidsrelaties in het leven geroepen.

Op 27 mei de eerste evenement en daarmee gaat het zomerprogramma van start. Het wordt weer een mooie zomer dit jaar in Veendam. Ook doen ze mee aan activiteiten van anderen. Bogdike werkt samen met ondernemers in het centrum, het theater vanBeresteyn, Summerfun, de Sintcentrale, Kindercentrum Hoi Pippeloi, de gemeente Veendam, diverse instellingen en iedereen die met Bogdike wil samenwerken.

Kortom de Bogdike-activiteiten worden steeds meer een ding van de Veendammer samenleving. Ze organiseren activiteiten het jaar rond en verwachten dat daardoor het wonen en het uitgaan in Veendam leuker wordt. In Veendam is altijd wat te doen. Natuurlijk hebben ze doelgroepen. Ze kunnen niet iedereen het altijd naar de zin maken. Activiteiten gericht op kinderen zijn nu eenmaal anders van opzet en uitstraling dan activiteiten voor volwassenen. De samenwerking t.b.v. de Pruiverij is gericht op een andere groep dan de groep die we willen bedienen met Bogblues. Desalniettemin hebben ze weer een evenwichtig programma samengesteld. Samen met de activiteiten die ze in coalitie met anderen doen zorgt dat ervoor dat Veendam weer bruist van activiteiten.

Volgend jaar moeten ze helemaal op eigen benen staan. Be Wever is niet meer. Bogdike gaat daarom al in de tweede helft van 2017 nadenken over programmering, financiering, organisatie en samenwerking.

_MG_3544.jpg

Op zaterdag 27 mei, 13.00 – 17.00 uur, start het Bogdike seizoen met het Singer Songwriters festival in het centrum van Veendam. Op 6 podia  in het centrum van Veendam (La Vache - vanBeresteyn – Parkzicht – Henry’s Eten & Drinken – Limburgia en Café de Toeter) treden diverse singer/songwriters op, met hier en daar een klein uitstapje naar enkele bands. Jeff Hayman, Roni and the Last Minutes, Robin IJzerman, Jordy & Larissa, Teo Feenstra, Kerwin, Thalita, George Welling, Gert Sennema, Beecham, Marjoram, Annkynn, Martijn van der Zande, Iris Rijnsewijn, Los Cascos, Bé Schmaal, Kingscall en September.   

Deze twee Veendammers singer songwriters mogen natuurlijk niet ontbreken, Gerry Wolthof en Krysztof Groen.

Tijdschema en wie waar speelt staat binnenkort op de vernieuwde website www.bogdike.nl en op de facebookpagina van Bogdike. Ook is er een exemplaar beschikbaar bij de diverse podia.