Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleurrijke Hippiemarkt in De Wilde Engel

Door Henk Drenth op zondag, 7 mei, 2017 - 15:15

IMG_0338.JPG

Zaterdag was het op de Hippiemarkt van het edelsteencentrum De Wilde Engel in Ommelanderwijk met vrolijke fleurige kramen een kleurrijk geheel. En uiteraard helemaal passend bij de hippiesfeer. Frea Siebring van De Wilde Engel heeft naar het idee van organisator Erika Dragt de markt gehouden. De 20 deelnemers dienden zich heel gemakkelijk aan. Iedereen kende wel iemand en het ging heel snel rond.

Passend bij een hippiemarkt is ook zeker kleding.  Te denken valt aan hippiekleding van Sillystyle en de sieraden van Sillygo. Tevens werden er mooie decoraties en hangers verkocht van Goldlokje, BeadItUp en Patsy Poppysmic. En was er een verscheidenheid aan esoterische oliën te vinden.

IMG_0199.JPG

Creatieve haaksters en breisters hadden hun eigen kleurige omslagdoeken, poncho’s, gebreide poppen en meer bij zich. Renée van Os was er om met schmink en henna op gezicht en handen prachtige versieringen aan te brengen. Of het vlechten van een mooie veer in het haar. Natuurlijk was er een uitgebreide collectie stenen en kristallen te bewonderen.

Zanger Otto Teppema was de troubadour van de dag. Op zijn gitaar speelde hij de hits uit de sixties en seventies. Tijdens de meezingmomenten kon men samen met Otto de songs meezingen. Kinderen maakten mooie tekeningen, kettingen of armbanden. Zelfgemaakte lekkere hapjes en sapjes was in ruime mate aanwezig.

IMG_0231.JPG

Dana Chocolade had de “bietenbom” met mango, kokos, en met rode biet in hun uitstalling gelegd. Het was verrassend lekker. Ze hadden ook nog de “orgasmic truffel”, dat aanbevolen wordt voor een bijzondere nacht. Het bevat maca en cayennepeper. En omgeven met een lekker laagje raw chocolade (dus geen gekookte), waarin nog veel voedingsstoffen en mineralen.

Oud-wethouder Anneke Duit van Pekela was met haar schilderijen en eigentijds geschilderde woonaccessoires op de markt.  Met het decoratief beschilderen van oude spulletjes geeft ze deze een tweede leven, zoals een lampenkap en meubelen. Anneke stond voor het eerst op een markt, en bracht tevens haar nieuwe interieurstyling bedrijf ‘De-blik-opener’ onder de aandacht. Het was daarmee een primeur.

IMG_0289.jpg

Het weer werkte geweldig mee aan dit gezellig en knus evenement. Er waren verschillende zitplekjes. Binnen en buiten in de tuin. Een gelegenheids 'ijscoboer' in witte jas bracht met zijn ijscokar steekijsjes rond. De zwaluwen vlogen in en uit en leken zich van de bezoekers niet zoveel aan te trekken. In de schuur was een nestje gebouwd.

De Hippiemarkt was voor de eerste keer gehouden. Als het een succes wordt gaat het een vervolg krijgen, en daar ziet het wel naar uit.

IMG_0372.JPG

De Wilde Engel bestaat sinds februari 2016. Het is gevestigd in de voormalige ‘School met den Bijbel’ aan het Kerkpad. Er worden allerlei cursussen en activiteiten organiseert op het gebied van creativiteit, duurzaamheid, gezond leven en zingeving. Elke eerste weekend van de maand vindt er een workshop of ander activiteit plaats. Ook staat yoga op de kalender. De twee voormalige schoollokalen lenen zich er perfect voor.

Frea Siebring staat ook op beursen, maar een vaste plek vindt ze wel handiger. De grotere edelstenen kunnen namelijk wel tot 20 kilo wegen. Zoals de labradoriet en de kwarts geode. Belangstellenden weten haar steeds beter te vinden. En ze hoopt dat het door de Hippiemarkt ook steeds bekender gaat worden.