Wildervank JO17-1 (B1) naar de vierde divisie

Door Eindredactie op zondag, 7 mei, 2017 - 20:30

DSC_196.JPG

Tekst Jacob Kuipers
Foto's Arnold Heikens

Na afloop van de competitiewedstrijd Wildervank B1-ZFC Zuidlaren B1 was het een drukte van jewelste bij vvWildervank. Want ZFC Zuidlaren werd met 3-0 aan de 'zegekar' gebonden. Wildervank is dus kampioen van de hoofdklasse geworden. Door dit resultaat komen de B-junioren van Wildervank komend seizoen uit in de de vierde divisie. Toen het laatste fluitsignaal klonk van scheidsrechter Thijs gingen bij Wildervank alle handjes in de lucht.

Wildervank dus een klasse hoger. In de kleedkamer werd het feest nog even 'dunnetjes' voort gezet getuige de foto's die werden genomen door clubfotograaf Arnold Heikens. De technische leiding van het team deelde ook mee in het succes. Dit zijn hoofdtrainer Colin Steenge, assistent-trainer Meindert Jager en leider Arnold Heikens.

DSC_073.JPG

Wildervank gaf hun hartstochtelijke fans een 'cadeautje' waar ze recht op hadden. En op de eerste 'wapenfeiten' hoefden de fans niet lang op te wachten. Wildervank had dus een 'pikstart' maar dat leidde direct niet tot een goal. De Wildervank-speler Bastiaan Jager zette maatje Laurens Huizing aan het werk. Maar diens voorzet aan Andre Jansen was op maat, maar Jansen was te laat om te scoren.

En die fase moest de ploeg van Wildervank-oefenmeester Colin Steenge toch bij de 'les' blijven. Maar de roodhemden van Wildervank kregen 'de schrik van hun leven' toen Zuidlaren-speler Merijn Poel een goede mogelijkheid kreeg om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Maar tot ontzetting van zijn ploeggenoten mistte hij. Dus 'een gewaarschuwd mens' telt voor twee.

DSC_103.JPG

Maar zover kwam het voor Wildervank niet. De roodhemden 'beten' weer van zich af. Wildervanker Zavyér Tokromo had een 'messcherpe' voorzet in huis, maar maatje Andre Jansen kon het uitstekende werk niet prolongeren tot een goal. Wildervank was dus het eerste kwartier optisch sterker. Maar het 'heilig vuur' ontbrak. Een half uur lang ging het gelijk op. Beide ploegen tasten elkaar een beetje af, maar meer was het niet.

Maar dan de 32ste minuut. Het werd 1-0 voor Wildervank. Wildervanker Tim Rijnberg had zo'n goede voorzet in huis, dat een Zuidlaren speler het speeltuig de verkeerde kant op stuurde. In eigen doel dus. Vervolgens moest de Wildervank-doelman Mark Smid aantonen uit het goede 'keepershout' te zijn gesneden. Toen hij een vrije trap van Patrick Kremer onschadelijk maakte. Maar in de allerlaatste minuut anticipeerde de Wildervanker doelman weer prima, zodat Wildervank met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

DSC_133.JPG

De 'toon' was gezet. Je kon gelijk al aan Wildervank zien dat ze wat wilden neerzetten aan hun 'hondstrouwe' supporters. Maar bijna liep het verkeerd af. Zuidlaren-speler Merijn Poel schoot net naast 'de kooi' van Wildervank. In dezelfde minuut werd er een lange bal gegeven aan Wildervank-speler Andre Jansen en terwijl hij oog en oog stond met Zuidlaren-doelman Wetterauw hield hij de zenuwen niet in bedwang en Wetterauw deed wat hij moest doen. De bal tegen houden.

En in de 49 ste minuut was het invaller Koen Vialle die een hoekschop mocht nemen namens Wildervank. En invaller en Wildervank-speler Thom Défilet scoorde via een omhaal: 2-0. En in de 54ste minuut werd Wildervanker Yousri Mohamed gewisseld voor Laurens Huizing. Vervolgens werd er nog een drinkpauze ingelast, toch vreemd met dit weer. En in de 56 ste minuut draaide Wildervank-speler Younes Kamil goed weg van zijn tegenstander en kreeg in het strafschopgebied een goede kans maar hij schoot net naast. Bijna werd het 3-0 toen Wildervank-speler Stijn Bakker in de laatste minuten hoogover het vijandelijk doel schoot. En op de valreep werd het nog 3-0 door Andre Jansen. En dat werd ook de eindstand.