Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - april

Door op zaterdag, 23 december, 2017 - 06:00

WP Jack Horst en Winkler Prins Harmonie.jpg

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Jubilerende WP Harmonie eerde dirigent Jack Horst
Tijdens het jubileumconcert ter ere van het 40-jarig bestaan van de Winkler Prins Harmonie werd dirigent Jack Horst benoemd tot erelid van de vereniging. Al vanaf de oprichting van de WPH, in 1977, is Jack betrokken bij het (oud-)leerlingen- en docentenorkest van scholengemeenschap Winkler Prins. Eerst als muzikant en sinds 1994 als dirigent.

200 paaseieren zoeken met Uitdeelpunt
In Borgerswold zijn 35 tot 40 kinderen druk op zoek geweest naar paaseieren. Op en bij de grote bult lagen ze verstopt. De zoektocht was weer door het Uitdeelpunt georganiseerd, met een levensgrote paashaas erbij. In het bos hingen ze ook in de bomen, even boven ooghoogte van de kinderen.

Neutenschait'n in vanBeresteyn
Op Tweede Paasdag organiseerde het Veenkoloniaal Museum weer neutenschait'n in de foyer cultuurcentrum vanBeresteyn. Onder de bezielende leiding van Wim en Janny Dussel zetten de 40 deelnemers hun beste beentje voort. Na afloop werden er nog leuke prijsjes uitgedeeld. Dat lukte Gerrie Daniels, Chris Sijp, Thea Kiewiet en Jelte. Jelte ging er tenslotte met de hoofdprijs van door.

Flat verwoest na explosie
De flat aan de Julianalaan werd in april om 06:50 uur deels verwoest door een explosie. Hierbij viel één dode en drie gewonden. 

Lutje processie The Passion groot succes
Naar aanleiding van The Passion die elk jaar vóór pasen plaats vindt, was een Lutje Passion in Veendam. Enkele honderden mensen kwamen naar de Grote Kerk om de processie te lopen door het winkelcentrum die eindigde bij Hotel Parkzicht waar men gezamenlijk de TV uitzending kon bekijken.

Druk bezocht Record Store Day bij Midway Veendam
Ook in 2017 werd weer de jaarlijkse Record Store Day gehouden. Een feestje om het vinyl te promoten over de hele wereld. Ook videotheek/elpee zaak Midway aan de Middenweg deed mee. Dit jaar voor de 2de keer.

Koninklijke onderscheiding
Ter gelegenheid van Koningsdag werd de dag ervoor één Koninklijke onderscheiding uitgereikt in de gemeente. De ontvanger van deze onderscheiding was Everhard Sprik. De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Sipke Swierstra in Dorpshuis De Wending.

Koningsdag: 25e toeterrit
Het was een dolle boel op de parkeerplaats voor Cafe de Toeter aan het Prins Hendrikplein waar Evert Baptist zorgde voor een vrolijke noot, voorafgaand aan de 25ste Toeterrit. Voor Lenus Ottjes en zijn vrouw Alida de allerlaatste Toeterrit, het echtpaar stopt er na 25 jaar mee.

Atletiek-leden laten het massaal afweten
SV Veendam atletiek wilde op woensdag 12 april een aantal leden huldigen voor hun prestaties. Maar het 'feest' ging niet door. Acht atleten lieten verstek gaan. Slechts 3 atleten waren naar de atletiekbaan gekomen.

Veendammer Henk Radsma wint biljartfinale
Veendammer Henk Radsma won op 8 en 9 april de finale van het Master Driebandentoernooi in Zalenverhuur Sorghvliet in Veendam.

Tennisclub Veendam
Voor Tennisclub Veendam is de voorjaarscompetitie begonnen. TC Veendam kwam met liefst 34 teams uit in diverse competitiesoorten. De gemengde teams maakten hun debuut in de seniorencompetitie. Het eerste zondagdamesteam mocht het dit jaar een klasse hoger proberen.

Gouden COVS- speld voor Willem Molema.jpg
v.l.n.r. Joop de Vries, Henk Bebingh, Jacob de Haan, Willem Molema, Jelis van der Laan en Olf Pruisman

Gouden COVS-speld voor Molema
Willem Molema uit Oude Pekela werd tijdens de algemene ledenvergadering van scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkolonien onderscheiden met de gouden COVS-speld. Omdat hij 25 jaar bestuurslid is geweest. Molema is 40 jaar COVS-lid.

Ashido Karate
Ashido uit Veendam nam op zaterdag 8 april met zes vechters deel aan een groot internationaal toernooi in Zoetermeer. Er waren veel podium plaatsen voor de Veendammer karateclub. Zaterdagavond 22 april namen 3 vechters van Ashido karate Veendam deel aan "Masters of Kyokushin" in IJlst. Er waren 32 deelnemers van 13 karatescholen uit Nederland. Ineke Muurman en Jessie van der Warf eindigden als tweede. Jorik Norder behaalde een eerste plaats.