Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie Groningen: automobilisten onder invloed

Door op zaterdag, 24 februari, 2007 - 14:28
In Ter Apel werd vrijdagnacht een 29-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag. Toen hij door agenten op de Hoofdstraat werd gecontroleerd, had hij een geopend flesje bier in zijn hand. Op de achterbank stond een aangebroken krat bier. De man weigerde mee te werken aan een alcoholtest en bloedproef. Hij bleek bovendien geen rijbewijs te hebben. Bovendien verklaarde de man dat de auto niet van hemzelf was, maar dat hij deze ergens onafgesloten en met sleutels had aangetroffen.

Een 24-jarige automobilist uit Veendam weigerde ook een bloedproef toen hij vrijdagnacht werd aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle bleek de man onder invloed te zijn. Hij gaf aan drugs te hebben gebruikt. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is ingevorderd.

De politie heeft vrijdagnacht een 39-jarige automobilist uit Groningen aangehouden op de Prof. Rankestraat in zijn woonplaats. De man viel op doordat hij slingerend door de stad reed. Toen de man op het Damsterdiep een politie-auto zag, raakte hij bijna een vluchtheuvel. In de Prof. Rankestraat werd de Stadjer langs de kant gezet. Uit de alcoholtest bleek dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod.

Een 51-jarige automobilist uit Oude Pekela werd vrijdagnacht in de Tranendallaan in Westerlee gecontroleerd op rijden onder invloed. Deze man bleek 1,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Ter Apel is vrijdagnacht in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed met zijn auto door de Viaductstraat toen hij werd gecontroleerd op rijden onder invloed. Hij bleek bijna 0,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Aangezien de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen alle alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....