Overslaan en naar de inhoud gaan

STAR en parkstadveendam.nl roepen Veendammers op stationsgebouw weer te laten bruisen

Door op zaterdag, 29 april, 2017 - 08:00

IMG_7731.jpg

Door Willem van der Werf

Maandag 17 april, eerste paasdag, schreef Jacob Kuipers, vrijwilliger van Parkstadveendam.nl, over het stationsgebouw STAR in Veendam ( Naar het artikel ). Jacob Kuipers is een plantenliefhebber en geboren en getogen Veendammer. Hij vindt unieke gebouwen en tuinen heel belangrijk. Hij vindt ook dat je deze dingen met liefde en met veel zorg moet behandelen. Op het moment dat Jacob vindt dat deze regels worden overschreden en dit ten koste gaat van onze mooie parkstad, pakt hij de pen en gaan zijn gedachten op papier. Niet om mensen in een kwaad daglicht te zetten maar de naam Parkstad Veendam is niet voor niks bedacht.

Resultaat
De redactie van parkstadveendam.nl heeft RTV1 aan de telefoon gehad met de vraag of wij wel aan hoor en wederhoor hebben gedaan. Ook de STAR zocht contact met ons. De woordvoerder van STAR was boos en dat is begrijpelijk. Ook deze  begon over hoor en wederhoor. Het gesprek werd van ons zijde afgekapt omdat ons doel is; een positief eindresultaat en de omgeving weer een positieve uitstraling krijgt en een mooi aanblik voor de parkstad.

Uit het gesprek werd duidelijk dat de STAR niet de middelen en de vrijwilligers heeft om het stationsgebouw en de omgeving te laten stralen. Beiden zijn eigendom van de STAR maar veel mensen denken dat dit van de gemeente Veendam is. Dat klopt dus niet!

Als we op Facebook de reacties lezen dan zijn de mensen uit de gemeente totaal niet blij met de huidige situatie. Ook wordt duidelijk dat er mensen zijn die leuke mogelijkheden zien om het pand nieuw leven in te blazen, ook mensen met een uitkering, alleen hebben ze daar wel hulp bij nodig.

IMG_7759.jpg

Het is ook duidelijk geworden dat de laatste huurder (Het Perron) met meer medewerking en ondersteuning van de STAR alles tot een mooie resultaat had kunnen brengen. Zoals bekend heeft ook de Wedeka er een leuk leerproject gehad, maar moest stoppen omdat bepaalde zaken niet haalbaar waren ivm. de samenwerking met de STAR.
En dan hebben we het er nog niet over hoe trots de gemeente ooit was op het project rond de Blauwe Loper: Van trein naar plein.

Laten we daarom proberen om gezamenlijk tot een oplossing komen zodat Jacob weer met een positieve pen kan schijven over mooi Parkstad en dat Veendammers, de gemeente en de STAR trots kunnen zijn op het stationsgebouw/gebied.

De STAR geeft aan dat het probleem vooral ligt bij de helpende handjes. Hoe bereid zijn hun vrijwilligers/nieuwe vrijwilligers om deze klus te klaren? De STAR heeft bovendien niet de materialen of de financiƫle middelen.

De gemeente Veendam heeft vele projecten, ondernemers willen vast de STAR helpen met materiaal en er zijn genoeg Veendammers die trots zijn op hun mooie parkstad, en die iets willen doen.

Mocht er mensen, organisaties en bedrijven zijn die iets kunnen betekenen voor het rijksmonument, stationsgebouw met dienstwoning uit 1909, dan horen we dit graag via info@parkstadveendam.nl of via ons tiplijn 06-42239988.