Nieuws

Speciale Graffiti Workshop voor kids vanaf 6 jaar



IMG_2039.JPG

Wilde je kind altijd al eens een professionele graffiti kunstwerk maken? Pak dan deze kans! In mei organiseert de kunstschool van Kunstkot een speciale Graffiti Workshop voor kids met als eindresultaat het allermooiste kunstwerk dat je ooit hebt gemaakt. De workshop bestaat uit twee lessen. De kunstschool heeft inmiddels 25 leerlingen die één maal per week na schooltijd creatief aan de slag gaan. De kinderen krijgen dan les van kunstenaar en tekenleraar Jeroen Boerstra en zijn vrouw Wanda Boerstra. Ze leggen vooral de nadruk op beeldende vorming, beeldtaal ontwikkeling en creatief denken. Dit zijn zeer belangrijke vaardigheden voor de algemene ontwikkeling van het kind. Voor elke week wordt een nieuw lesprogramma gemaakt. De kunstschool heeft een eigen leerplan van ongeveer vier jaar. Na elke leerfase krijgt ieder kind een diploma.

De kunstschool is begin dit jaar opgericht voor alle ouders die weten hoe belangrijk beeldende vorming, creatief denken en beeldtaal ontwikkeling is voor de algemene vorming van hun kind. Basisscholen schieten tegenwoordig, door bezuinigingen, helaas wat creativiteit aangaat behoorlijk tekort en de kunstschool biedt hierbij ondersteuning. Meer informatie vind je in het totale leerplan op de website van Kunstkot. 

IMG_8874.JPG

Lesprogramma Graffiti Workshop:

Les 1: Je leert hoe je mooie Graffiti letters ontwerpt (vormgeving) en hoe je het beste kleuren kunt gebruiken. Alle kinderen maken een eigen uniek ontwerp die ze de volgende les gaan spuiten.

Les 2: Tijdens deze les leren de kinderen met professionele graffiti spuitbussen spuiten. Iedereen krijgt een mooi groot stevig schilderskarton. Samen met hun gemaakte ontwerp maken ze een prachtig kunstwerk.

Je kunt kiezen uit de volgende dagen:

Les 1 - maandag 8 mei, dinsdag 9 mei, donderdag 11 mei
​Les 2 - maandag 15 mei, dinsdag 16 mei, donderdag 18 mei

Lestijden: 15:45-17:15 uur
Adres: Dr. Bosstraat 71, 9645 JH, Veendam

Aanmelden via email info@kunstkot.nl
Meer info over Kunstkot op www.kunstkot.nl

IMG_8873.JPG