Nieuws

Nieuwe vanBeresteyn theatergids 2017- 2018 is uit



CoverLos_VanB.jpg

De nieuwe theatergids is verzonden aan de vaste bezoekers van het theater, is verkrijgbaar in het Cultuurcentrum en op tal van verspreidplekken als de bibliotheek, VVV’s etc. Aanvragen kan via de website en telefonisch 0598 317730.

Theater van Beresteyn in Veendam biedt in het seizoen 17 – 18 weer volop voorstellingen in uiteenlopende genres: cabaret, toneel, kindervoorstellingen, muziek en streektaal. Er staan cabaretnamen geprogrammeerd zoals Sara Kroos, Erik van Muiswinkel, Jandino Asporaat, Ali B. en ook kleinere namen die meer dan de moeite waard zijn. Op het gebied van muziek hebben we in het nieuwe seizoen een aantal geweldige  tributebands zoals Starmen Bowie, Pink Floyd tribute, The Stones  en Fats Domino  en er is Countrymuziek, Bluegrass en blues, bijvoorbeeld Ruben Hoeke die, na de seizoenspresentatie op 16 september, het seizoen aftrapt met een jubileumconcert op 23 september. Voorstellingen in onze streektaal: de Stroatklinkers, Sikkom Kult, Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk, Erwin de Vries en anderen. Ook staat de tweede editie van het Bosklopper-gala gepland met Bert Hadders voor de uitreiking van de prestigieuze prijs voor het beste Groninger lied van 2017.

Filmhuis vanBeresteyn
Voor boeiende en spannende films kan het publiek ook in 2017 – 2018  wekelijks in vanBeresteyn terecht. Het Filmhuis in vanBeresteyn programmeert doorgaans op de maandagavond en met regelmaat documentaires  op dinsdagavond en organiseert enkele keren per jaar speciale filmavonden en films op de zondagochtend voor peuters.

vanBeresteyn Academie
Onder deze naam wordt vanaf het nieuwe seizoen een begin gemaakt met een bundeling van activiteiten door de culturele organisaties in vanBeresteyn, of combinatie met organisaties zoals Huis van de Kunst of de Turfcentrale. Het is de bedoeling een aanbod te creëren dat is gericht op het informeren van mensen vanaf 16 jaar in de meest brede zin van het woord. Maarten van Rossem, Henk Schiffmacher, Erik Hulzebosch & Henk Angenent en Martin Simek zijn inmiddels geboekt voor een interessante lezing.

Vanaf 1 mei is de nieuwe theatergids verkrijgbaar in vanBeresteyn of aan te vragen via 0598-317730.

De theaterkassa is geopend van ma – vr van 13.00 – 16.30 uur.
Gesloten van 5 juni – 4 september.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  /  Veendam /  www.vanberesteyn.nl