Nieuws, Sport

Zeemeermin workshop in Tropiqua Veendam



B&W_28065.jpg

Afgelopen zaterdag was een deel van het wedstrijdbad van Tropiqua weer gevuld met 8 Zeemeerminnen in spe. Deze keer waren er twee moeders die dit samen met hun dochter wilden beleven wat ook af te zien aan de blije snoetjes van hun dochters. Immers wat is er leuker om dit samen met je moeder te doen.

Zoals een moeder aangaf: vroeger wilden wij ook zeemeermin zijn en deden we net alsof wij een staart aanhadden. We hielden de benen bij elkaar en zwommen zo als fantasie Zeemeermin. Er waren toen geen staarten zoals die er nu wel zijn. Ondanks dat hadden wij onze dromen en speelden die na. Wij als Zeemeermin en jongens als cowboy of ridder.

Nu zijn er staarten en worden de dromen van onze dochters waar gemaakt wat ontzettend leuk is.

Wat mooi is in deze is dat moeders ondanks wat tegenzin deelnemen samen met hun dochter. Het gevoel een beetje voor gek te staan of het idee het niet te kunnen wordt vrij snel aan de kant gezet en genieten ze evenveel als hun dochters. Beide moeders hadden toch redelijk snel de slag te pakken wat leuk was om te zien. Een van de moeders die eigenlijk niet zo van zwemmen hield liet zien dat ze eigenlijk toch wel een soort waterrat was. Ja met een staart aan wordt alles anders.

B&W_28095.jpg

Na het voltooien van diverse oefeningen was het in het tweede deel tijd om door de hoepel te zwemmen via een parcours van pionnen. Toen dit eenmaal goed ging was het tijd om foto’s te maken van deze prestatie. Met een beetje hulp, om goed op de foto te komen, zwommen alle Zeemeerminnen door de hoepel om met een mooie lach op de foto te komen. Hierna was het vrij zwemmen maar ontaarde meer in een fotoshoot want moeders wilden natuurlijk met hun dochter op de foto met staart. De andere kinderen wilden ook nog wat extra foto’s in een leuke pose onder water. Omdat het zo gezellig was en de Zeemeerminnen het goed deden werd hier een uitzondering voor gemaakt.

Als afsluiting was er het “Bommetje” en de diploma uitreiking voor deze 8 toppers.

Wij, Harm & Ineke, genieten elke keer weer opnieuw als wij de dromen waar hebben gemaakt van onze Zeemeerminnen. Voor de grote vakantie is er nog een workshop en gaan wij daarna heerlijk even uitrusten op vakantie in Kroatie en gaan wij zoeken tijdens het duiken naar echte Zeemeerminnen. Je weet maar nooit.