Wildervank bleef Veendam 1894 net de baas

Wildervank_Veendam_1894_IMG_5097.JPG

Door Jacob Kuipers

Het was weer eens ouderwets gezellig bij de wedstrijd Wildervank (zon)-Veendam (zon). Veel publiek langs de lijn en in de kantine was er live muziek. Wildervank won in eigen home met 3-2 van buur Veendam 1894. Na afloop van de wedstrijd smaakten de 'gele rakkers' in beide kampen heel goed. De winnende treffer kwam van de voet van 'flankflitzer' Stefan Mulder. Het werd een goal met een hoog schoonheidsgehalte. Een juweeltje dus. In de 82ste minuut was de stand nog 2-2. Wildervank-speler Stefan Mulder mocht een hoekschop nemen en iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel. Hij deed dat op zo'n subtiele manier dat de bal bij de tweede paal over de lijn plofte.

Er stond bij de wedstrijd een flinke wind op het veld. En de Veendammers hadden de windvlagen in de eerste helft mee. Nou is dat niet altijd een voordeel maar de ploeg van oefenmeester Roelof Rutgers 'spinde garen' in de beginfase. Na twee minuten was het Angelo Cijntje die een voorzet van zijn voet liet vertrekken. En maatje Daniel Kroder kopte in kansrijke positie naast maar goaly Jordy Kostwinder van Wildervank was uit het goede 'keepershout' gesneden. Vlot daarop scoorde Daniel Kroder namens Veendam de 0-1.

Vijf minuten later was het Wildervank-speler Mulder die die zijn projectiel aan de verkeerde Kant zag gaan. Na tien minuten spelen onderschepte Ewout Wolf de bal en zette maatje Nick Siebring aan het werk. Siebring kweet zich goed van zijn taak en promoveerde de bal tot een goal: 1-1. Langzamerhand kwam Wildervank steeds beter in hun spel. Er waren mooie opgezette aanvallen te bewonderen en de Veendammers konden het niet bijbenen. Het was Wildervanker Joury Vondeling die de 2-1 voor zijn ploeg noteerde.

Wildervank_Veendam_1894_IMG_5094.JPG

Vervolgens kreeg oud-Veendam-speler Angelo Cijntje een gele kaart na een forse overtreding. Ook Wildervanker Marcel Gelderloos keek tegen een gele kaart aan maar dat was een hele 'goedkope' kaart. Dus de ploeg van trainer Harm Hovenkamp ging met een voorsprong naar de kleedkamer. Maar daar kon Wildervank niet lang van genieten want Veendam-speler Daniel Kroder had een mooi afstandsschot in huis wat Wildervank-doelman Kostwinder te machtig was: 2-2.

Na 70 minuten spelen werd Martijn Jager bij Wildervank in het veld gebracht ten koste van Youry Vondeling. Veendam was in deze periode sterker. Een schot van Angelo Cijnte kon doelman Kostwinder van Wildervank niet goed onder controle krijgen en Veendammer Daniel Kroder faalde in riante positie. In de 80ste minuut werd 'spielmacher' Paul Tuntelder vervangen door Suleyman Bahceci, wegens een blessure. Maar in de 82ste minuut meldde Stefan Mulder zich voor een hoekschop en hij gaf de bal zo'n curve mee dat het leer bij de tweede paal in de touwen belandde: 3-2. Een schoonheid van een goal.

Een minuut voor het eindsignaal van scheidsrechter Brussen kreeg Wildervank het nog even 'benauwd'. Oud-Veendam speler Marnix Kolder ging alleen op doelman Kostwinder van Wildervank af maar hij mistte. Het bleef dus 3-2 voor Wildervank.