Nieuws

Reuzenkapla en waterfort bij het Doe Museum Veendam



Waterfort Doe Museum Veendam 22-04-2017.jpg

Het is voorjaar en daarom zijn de buitenactiviteiten van het Doe Museum in Veendam uitgebreid. Op het terras is een heus waterfort verrezen. Hierdoor kan er  op hoogte met pompen en gootjes gebouwd worden aan eindeloze waterstroompjes. Samen met de Reuzenkapla maak je van deze stroompjes een heus waterkunstwerk.

Koningsfeest
Ook in het Doe Museum is het op Koningsdag feest. Voor de ruiters en amazones is er een speciaal behendigheidsparcours uitgezet dat ze op de Pony Cycle zo snel mogelijk moeten afleggen. Ook is er reuzenmikado of kan er worden gestreden om de titel bouwer van de hoogste Kaplatoren. Daarnaast kan er op Koningsdag  een nieuw paleis voor Willem Alexander worden gebouwd met de LEGO ridderkastelen-collectie van het Doe Museum. Verder is er de hele meivakantie van 21 april t/m 30 april 2017 volop kans om in workshops te leren hoe  een eigen schilderij, graffiti of Lego-kunstwerk nog mooier wordt.  Kijk voor meer informatie over het programma in de meivakantie op www.doemuseum.nl/nieuws/meivakantie.

Exposities op dit moment
Op dit moment zijn de volgende exposities in het Doe Museum te zien: Catawiki Offline met prachtig  werk van onder andere  Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt.

Daarnaast is er de tentoonstelling 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld, een verrassende Lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet.

Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papier-maché of lego.

Het Doe Museum is in de vakanties iedere dag open. Buiten de vakanties is het museum op maandag en dinsdag gesloten. Kijk op www.doemuseum.nl voor meer informatie.


Bezoekersinformatie
Bezoekers kunnen voor vragen per mail terecht via info@doemuseum.nl Voor speciale groepsarrangementen is het telefoonnummer 050-4096900 of kan er een email gestuurd worden naar info@doemuseum.nl De openingstijden zijn: Woensdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 12 jaar is € 4,00 per persoon, vanaf 13 jaar is het tarief € 9,00. In de vakanties is het museum ook open op maandag en dinsdag. Op nieuwjaarsdag en eerste Kerstdag is het museum gesloten.

Bereikbaarheid
Het Doe Museum bevindt zich in Veendam aan de Transportweg 5  in de provincie Groningen. Het museum beschikt over voldoende (gratis!) parkeergelegenheid. Zowel het bus- als treinstation bevindt zich slechts op 10 minuten lopen van het Doe Museum. Vanaf de stad Groningen ben je met het openbaar vervoer binnen 30 minuten in Veendam. Het museum is zeer goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn rolstoelen beschikbaan, ook is er een lift naar de eerste verdieping en natuurlijk een ruim invalidentoilet.