Nieuws

Restauratie station Veendam staat er troosteloos bij
en de STAR heeft er maling aan



IMG_7731.jpg

Door Jacob Kuipers

Ooit was het een schitterende tuin, en de voormalige boomgaard nog het predicaat 'pronkeswaail’ kon dragen. Dat was in de periode toen Wedeka Veendam nog de scepter zwaaide over het restaurant en de omgeving. Sinds Wedeka daar weg is, is deze tuin van lieverlee een wildernis geworden. Het aankijken niet waard op één van de mooiste plekken van Veendam.

Maar ik kreeg ineens de 'schrik van mijn leven' toen ik enige beweging zag in dit voormalig 'pronkjewail'. Het kon toch niet waar zijn dat ze groot onderhoud pleegden. Nou, dat was dus niet zo. Ik zag iemand aan het werk die met een soort cultivator de grond bewerkte. Ook op het perron werd opeens gewerkt. Een paar andere tegels werden gelegd.

IMG_7759.jpg

Verder staat het restaurant nog steeds leeg. En dat is toch zonde voor zo'n mooi karakteristiek gebouw, dat in handen is van de STAR. Maar zij kijken er nauwelijks naar om. Het is toch zonde dat het allemaal verwaarloosd is. Het is één van de mooiste plekjes van Veendam, maar daar heeft de STAR maling aan. Het restaurant staat er éénzaam en verlaten uit. Zonde!

Fotoalbum: