Nieuws

Zeer succesvol voorjaarsconcert door
popkoor Funism uit Veendam



Its raining men.jpg

Zaterdag heeft het 35 koppig koor uit Veendam haar jaarlijks voorjaarsconcert gegeven  in het Margaretha Hardenbergcentrum te Wildervank. Voor een uitverkochte zaal bracht het koor hun verrassende repertoire ten gehore. Het koor, geleidt door muzikaal multitalent Ninke Sluiter-Ballema, bracht met dit repertoire waaronder een aantal nieuwe nummers zoals Imagine van John Lennon, Roar van Katy Perry en het gevoelige, Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij een avondvullend programma. Ook het succesvolle Bohemian Rhapsody van Queen mocht deze avond natuurlijk niet ontbreken.

De nummers die deze avond ten gehore werden gebracht zijn allemaal gearrangeerd door Ninke en allemaal meerstemmig gezongen. Bij een aantal nummers is de choreografie bedacht door Anne Margreet Drenth. De afsluiter van deze avond, We are the world viel in deze tumultueuze wereld bijzonder goed in de smaak bij het publiek. Een staande ovatie viel het koor ten deel. Presentator en actief lid van het koor Hayo Smit praatte de avond met gevoel voor humor weer vlotjes aan elkaar. Het koor kijkt terug op een zeer geslaagde avond met een enthousiast publiek.

De prachtige akoestiek in het Margaretha Hardenberg cultuurcentrum en het immer gastvrij onthaal van het team vrijwilligers o.l.v Harry Hartsema heeft het koor doen besluiten voor hun voorjaarsconcerten hier hun uitvalsbasis te maken. Voor 2018 heeft het koor dit voorjaarsconcert op zaterdag 21 april geboekt. Het koor doet 10 juni mee aan vocaal festival Amusing Hengelo alwaar zij door een deskundige jury beoordeeld zullen worden. Het koor ziet dit met enthousiasme tegemoet.