Sport

The Blokes klaar voor nieuw seizoen05.jpg

Door Jacob Kuipers

Leading lady Martine Zweerts de Jong van de Blokes: “Normaliter word je kampioen en ga je een klasse omhoog”.

Het was afgelopen weekend feest bij de honkbalclub The Blokes. Wethouder Henk Jan Schmaal opende zaterdag het seizoen en heeft de eerste bal gegooid. Daarna was er een wedstrijd met de ouders en de kinderen. Vervolgens vond er een een clinic en een clubquiz plaats. Terwijl zondag de zonnestralen op ons neer daalden, schuift de leading lady van de club Martine Zweerts de Jong aan tafel. En het eerste wat ze zei: “Nu moeten we allemaal onze spieren even rekken en strekken. En dan gaan we de competitie weer in”.

Want het eerste team van The Blokes moest voor eigen publiek aantreden tegen de Bluehocks uit Zwolle. Het was een wedstrijd uit de derde klasse. Het was de eerste wedstrijd van de competitie. Ik vroeg aan Zweerts de Jong van The Blokes over de stand van zaken omtrent de wedstrijd. “Waar we nu naar zitten te kijken zijn de heren en spelen in de derde klasse. Ze zaten vorig seizoen ook in de derde klasse (eerste geworden)”.

01.jpg

Normaliter word je kampioen en ga je een klasse omhoog. Maar hier zit een 'addertje onder het gras'. Zweerts de Jong: “De doelstelling van the Blokes is de eerste plaats. Maar als je eerste wordt, ga je dan niet omhoog? Dat kan wel maar dan moet je helemaal door spelen en dan heb je een grote selectie nodig. Dan heb je ook meer werpers nodig. En daar hebben wij niet zo veel van. Daarom blijven we in dezelfde competitie spelen”.

Dat is dan jammer. Ze zijn weer titelkandidaat, daar is Martine Zweerts de Jong heilig van overtuigt. “En als ze dan weer kampioen worden dan hopen we dat er meer spelers aansluiten, dat er weer leden komen en wat aanwas komt. Dan kunnen we door naar de volgende klasse. We hebben ook al eerste klasse gespeeld. De vrouwen hebben heel slecht gespeeld. Maar de vrouwen hebben wel heel veel lol gehad”.

Zweerts de Jong: “De vrouwen zitten in de derde klasse. Bij de vrouwen zijn niet zoveel teams. We spelen ook in Enschede, Apeldoorn en Leeuwarden. Wij hebben vandaag twee wedstrijden gespeeld tegen de Eagles en dat was de koploper van vorig jaar. En alle twee duels hebben we verloren. We gaan gewoon verder, we moeten er even weer inkomen. De Blokes-speelsters zijn net dieseltjes, ze moeten even even op stoom komen en dan zijn ze niet te houden”.

02.jpg