5 medailles op NK voor Judoteam Veendam

Door Eindredactie op maandag, 10 april, 2017 - 13:20

20170409_Judo_437.JPG

De Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar zijn voor de judoka's van Judoteam Veendam wel heel succesvol verlopen. Er werden maar liefst 5 medailles behaald en met de twee vijfde plaatsen was de Veendammer udoschool een van de succesvolste clubs tijdens dit NK.

Marit Kamps prolongeerde zelfs haar titel. Tijdens het gehele kampioenschap liet de 16 jarige judoka een overtuigende indruk achter. Tijdens haar voorronden en de halve finale beƫindigde Marit vroegtijdig haar wedstrijden met ippon. In de finale wist zij met driemaal wazari te winnen van Ripping uit Nijmegen. Een bijzondere prestatie van dit jonge talent.

Eveneens een finaleplaats was er voor de pas 14-jarige Sarah Hector. Na driemaal een vol punt te hebben gescoord trof zij in de halve finale de favoriet Noa Hooi uit Zuid-Nederland. Met een schitterend punt wist Sarah de halve finale te winnen en zich te plaatsen voor de finale. De finale was een prachtige wedstrijd met een aanvallende Sarah. Na verschillende goede acties was het toch de sterke Nadiah Krachten uit Noord Holland die aan het langste eind trok. Sarah op een uitstekende 2e plaats.

Brons in de klasse -52 kilogram was er voor Vera Raspe. Na verlies in de eerste ronde van de latere kampioen won Vera maar liefst 5 wedstrijden op rij. In de strijd om de derde plaats scoorde zij tweemaal fraai en mocht zij met trots haar bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de klasse -57 kilogram was er ook nog brons voor Fleur Douwes. Na verlies in de kwartfinale stoomde Fleur met sterk en aanvallend judo door naar de wedstrijd om het brons. Deze wist zij ook overtuigend met een vol punt te winnen.

Een zeer verrassende bronzen medaille werd behaald door de pas 14 jarige Annelie Bultena in de klasse -70 kilogram. Met goed grondjudo behaalde zij de strijd om het brons. Hierin wist zij met een fraaie verwurging het brons op te eisen.

De judoka's Thom Hensens en Paulien Snijder kwamen ook uitstekend voor de dag en behaalden ook de wedstrijd om de derde plaats. Deze werd ondanks goed judo helaas verloren.

Met eenmaal goud, eenmaal zilver, driemaal brons en 2 vijfde plaatsen mag het Veendammer judoteam bijzonder trots zijn.