Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatiedag over tuinieren in Borgerswold

Door op zondag, 9 april, 2017 - 08:31

Vereniging Tuinrecreatie Veendam Toene 3 9642 LX Veendam, houdt op tweede paasdag, 17 april, van 10:30 tot 17.00 uur een informatiedag op het tuinencomplex in Borgerswold. Tijdens de informatiedag kunt u kennismaken met de mooie kanten van het tuinieren.

Programma informatiedag Borgerswold
Verder verzorgen leden van de vereniging rondleidingen door de tuinen van het tuincomplex. Tijdens de informatiedag krijgen bezoekers te zien dat je op het volkstuincomplex kunt kiezen voor elke vorm van tuinieren. Er zijn leden met een klassieke moestuin, een kruidentuin, een siertuin, fruittuin of een combinatie hiervan. Veel leden hebben een tuinhuisje of een kas geplaatst en genieten van hun hobby.

Starterstuinen
Mensen die zich afvragen of tuinieren ook iets voor hen is, krijgen de gelegenheid om een seizoen te tuinieren, op een perceel van ± 50 m2. De starterstuinen worden gebruikslaar opgeleverd en er wordt gewerkt aan een constructie waarbij ervaren tuinders vanuit de verenging met zekere regelmaat beschikbaar zijn voor advies voor wat betreft beplanting, bemesting en wat zich verder aandient.

Jeugdtuinen Borgerswold
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen op het tuincomplex, onder leiding van vrijwilligers, een stukje grond van 15m², 20m² en 40m² krijgen om te bewerken. Ze komen nauwer in contact met de natuur. Op hun eigen tuintje kunnen ze de levensloop van gewassen (zaaien, ontkiemen, bloeien en afsterven)van dichtbij meemaken. Bovendien kunnen ze ervaren welke werkzaamheden nodig zijn (grondbewerking, verspenen) en welke weersomstandigheden (on)gunstig zijn bij het ontwikkelen van hun planten. Er zijn nog een aantal tuinen beschikbaar met een oppervlak van 100m², 200m² en 300m², het gaat om de laatste tuinen.