Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal V&Z – week 14

Door op zondag, 9 april, 2017 - 08:20

V&Z_Veendam.png

Futsal Topbrands en SWO Veendam kampioen.
De bekerfinale gaat op 21 april tussen Beautysalon Jannie en Osman Gazi.

Hoofdklasse
Futsal Topbrands werd kampioen door met 5-1 te winnen van Draaijer Schilders. Osman Gazi speelde ook nog voor de competitie en won ook deze wedstrijd tegen Clias/v/d. Laan Verzekeringen met 7-1 en Beautysalon Jannie won met 4-2 van Sportplein.

Eersteklasse
Beautysalon Jannie had het moeilijk tegen de kampioen van de eerste klasse MF Shipping. Maar het won wel met 6-4. De eindstand werd in de laatste minuut gescoord en even daarvoor had MF Shipping de kans om op gelijke hoogte te komen. Osman Gazi won van Cevdet met 7-3 en zal dus de tegenstander zijn van Beautysalon Jannie in de finale. Cevdet viel erg tegen en Osman Gazi was er op gebrand om de finale te halen. Dat lukte met goed voetbal en Cevdet en MF Shipping spelen om de derde plaats. Riklis Karto heeft de twee laatste wedstrijden afgezegd wegens te kort aan spelers. Het verloor de twee laatste wedstrijden met 5-0. Avebe liet het laatste moment weten dat men niet kwam spelen en ook die verloren hun wedstrijd tegen Veendam Fanatics met 5-0.
JS-Viro – Beste Hypotheek ging om wie er samen met Werkmax zou degraderen naar de tweede klasse. Deze wedstrijd werd met 4-3 gewonnen door JS-Viro en T.Altundas kreeg in deze wedstrijd rood voor het uitschelden van de scheidsrechter. Werkmax – Sandra’s Hairstudio werd 2-2. Als Ciseaux D’or de laatste twee wedstrijden weet te winnen zal het doelsaldo beslissen of ze promoveren of Kuko Kozijnen die is uitgespeeld.

Tweedeklasse
SWO Veendam is de kampioen geworden van deze klasse door met 4-0 te winnen van ECH Futsal dat moest winnen om nog een kans te hebben om tweede te worden. Govilla Futsal zal samen met SWO promoveren naar de eerste klasse, want het won met 10-6 van Stukadoorsbedrijf Oldenburger dat nu samen met Calker/Heikens een klasse lager zal spelen volgend seizoen. OLRO Workwear won met 1-4 van Riviera United en heeft zich door deze zege veilig gespeeld.

Derdeklasse
In deze klasse speelde Afterbeat tegen Kruit en Kramer en won de laatste wedstrijd met 6-2.Euro Mail won met 2-1 van Salone di Claudia. Kampioen DWS/Drukkerij Reinier v/d. Kooi won met 3-1 van Rijschool Hillenga. Promovendus GHV/Vastgoed Partner verloor verrassend van CGKV De Kandelaar met 3-7 en Fc. Titanium liet zich verrassen door Van der Wiel en verloor zeer terecht met 2-6. SCA Hygiene 2 tegen Team 49 ers werd 2-1.

Nog ander halve week en dat zit de competitie er op en op 21 april is dan de finale. De prijsuitreiking in Sportplein zal om ongeveer 21.30 uur aanvangen. Vanaf 19 april t/m 28 april zal er nog worden gespeeld voor het jubileum toernooi. Dat zal dan in het nieuwe seizoen weer aanvangen en dan zal ook daar de finale van worden gespeeld.

Nog steeds kunnen teams zich opgeven en dat mogen ook dames teams zijn en is er misschien kans op een damespoule te maken. Ook kan het team van V&Z nog spelers gebruiken en dit team zal gaan spelen in de vierde klasse. Tevens kan de vereniging nog wel een aantal scheidsrechter gebruiken voor het komend seizoen.

Het bestuur beraad zich om deze regels anders in te vullen, want zo is volgens het bestuur competitievervalsing en zal men dan ook volgend seizoen de zaalhuur moeten betalen als men een wedstrijd niet komt spelen en zal er waarschijnlijk ook puntenaftrek plaats vinden of iets dergelijks. Ook de topscoorders missen zo doelpunten wat ook niet erg sportief is.