Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde open dag Golfclub de Compagnie

Door op zondag, 9 april, 2017 - 08:15

201704-08_Golf_03.jpg

Door Jacob Kuipers

Leading lady: “Er is meer dan golfen alleen”

Golfclub De Compagnie uit Veendam heeft zondag 9 april de deuren open gezet om enthousiastelingen van de golfsport binnen de 'poorten' te krijgen. Veel mensen probeerden een balletje te slaan op deze open dag. Maar niet alleen dat, er werden ook golflessen gegeven om mensen te interesseren voor de golfsport. Maar voordat ik op avontuur ging om fotos te maken werd ik bij gepraat door de leading lady van de golfclub.

“We hebben deze middag een open dag georganiseerd voor alle belangstellenden van de golfsport. Wij hebben voor ze een circuit uit gezet waarbij ze kennis kunnen maken met verschillende facetten van het golfen. Zo kunnen mensen op hun afslag oefenen op de driving ranch en ze kunnen een stukje putten. We hebben een gedeelte op de tippen earea. En mensen kunnen onder begeleiding nog een korte afstand over de baan lopen. Dat is korte afstand golf.

201704-08_Golf_08.jpg

Verder worden mensen rond geleid in het clubgebouw. We laten zien dat wij een hele mooie golfset hebben. Verder hebben we een samenwerking met een golf-fisiotherapeut Albert van der Steel. We hebben verder nog een eetgelegenheid waar mensen kunnen eten en drinken, daar krijgen ze een consumptie aangeboden. Al met al kunnen mensen op verschillende manieren kennismaken met het golfen.

Mensen kunnen onder leiding van de ledencommissie, die deze dag organiseerd heeft, onder begeleiding zien wat het golfen is en ook dat het geen dure sport is. Mensen hebben als vooroordeel vaak van 'golfen kost een hoop geld'. Dat was vroeger misschien zo maar tegenwoordig is golfen een stuk goedkoper. Er zijn ook verschillende varianten in het abonnement mogelijk. Zo kunnen de mensen een kaartje kopen voor een éénmalige ronde. En ze worden op verschillende manieren begeleid.

201704-08_Golf_05.jpg

Het komt er op neer dat golfen niet meer zo duur is als vroeger. De vereniging drijft volledig op vrijwilligers. Mensen zien ook dat het golfen een sociaal gebeuren is. Dat er een heel gezellig aspect aan zit. Doordat in het golfen verschillende varianten mogelijk zijn betekent ook dat je met diverse niveau's tegen elkaar kunt spelen. En dat is bij heel veel mensen onbekend.

We hebben ook bij de jeugd diverse niveau's. Zo hebben we een vrouwen- en een mannenmiddag. En een seniorenmiddag. Mensen kunnen bij heel veel gezellige dingen aanwezig zijn. En dan is er nog de activiteitencommissie, die bijvoorbeeld bij Koningsdag vlagjes wedstrijden organiseert. En ook vis- en bridge avonden”. Kortom, er is meer dan golfen alleen.