Overslaan en naar de inhoud gaan

Jong BV Veendam-FC Volendam 3-1

Door op woensdag, 21 februari, 2007 - 22:53

Jong BV Veendam heeft maandagavond in eigen stadion de beloften van FC Volendam klop gegeven. Het werd 3-1 voor de geelzwarten door onder andere twee doelpunten van Emmerik De Vriese.

De Veendammers kwamen de hele wedstrijd eigenlijk niet in de problemen. Na een snelle 1-0, een prachtig afgemaakte kans van Elwin Kloosterman, werd het kort daarop nog 1-1, maar daarna was het in grote lijnen gebeurd met de Volendamse koopman.

Vlak voor rust maakte Emmerik De Vriese zijn eerste doelpunt van de avond. Vanaf de linkerkant leek het er op dat hij een voorzet wilde afgeven, maar de bal zeilde tot grote verrassing van alle Volendammers pardoes in het doel: 2-1.

Na de thee bleek Raphael Tuankotta achter in de kleedkamer. Zijn positie, centraal in de defensie, werd overgenomen door Lucien Sahetapy. Op de plek van Sahetapy, voor rust verdedigende middenvelder, kwam Huzeyn Kurt te spelen. Circa twintig minuten na rust deelde De Vriese de genadeklap uit. Een strak schot vanaf de rand van het strafschopgebied verdween als een streep in het doel: 3-1.

Hoewel het niveau er gaandeweg niet beter op werd, bleef Jong BV Veendam de baas op het veld. De ploeg creeerde nog diverse mogelijkheden, maar de 4-1 wilde maar niet vallen.

Opstelling Jong BV Veendam: Remco van der Veen; Gaedly Salome, Raphael Tuankotta (46. Huzeyn Kurt), Igor Utkovic, Lesley Fellinga (aanv.); Arjan Postma, Lucien Sahetapy, Roel van der Meulen (76. Gersom Klok), Emmerik De Vriese (82. Marcel Kok); Elwin Kloosterman en Dominik Stikel.