Regio

CDA: Laatste bezwaarmogelijkheid tegen
Windmolenpark N33 bij Veendam



Windmolenpark N33_resize.png

Het CDA afd. Veendam-Wildervank denkt zolang  de bouw van windmolens nog niet is gestart, is de strijd nog niet verloren. Het is belangrijk dat minister Kamp duidelijk weet dat voor het windmolenpark N33 hier geen draagvlak is. De kaart laat de plaatsing van windmolens langs de N33 zien. De windmolens krijgen een ashoogte van 110 of 135 meter De tiphoogte kan 160 of 198 meter hoog zijn, ter vergelijking, de Martini toren is 97 meter hoog. Het beeld van Veendam zal door die molens overheerst worden met hinder voor de woonomgeving. Willen wij dat?

Alternatief: De 8 molens bij Veendam kunnen ca 3 km. naar het oosten verplaatst worden, met weinig overlast, of op een locatie in de provincie met woonbebouwing op afstand.

Niets doen is geen optie, wie zwijgt stemt toe. Gezien de voortgang  met uitwerking van het windparkplan, bomenkap, en omgevingsvergunning,  heeft het de schijn dat het ministerie  met de Raad van State vooroverleg heeft gehad. De 296 indieners van een zienswijze  die voor 10 november 2016 is ingestuurd  hebben een laatste kans om  voor 28 april 2017 een zienswijze te posten naar: Raad van State, afd. Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

“Elk probleem heeft een nog niet gerealiseerde oplossing”’