Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2017 - maart

Door op vrijdag, 22 december, 2017 - 06:00

17098177_401568380200995_2330254159034239926_n.jpg

Door Bianca Zijlstra-Kor (nieuws) en Jacob Kuipers (sport)

Eerste scholier kreeg afspraakbaan
Jos Schuiling (18) kreeg van de Margaretha Hardenbergschool een betaalde afspraakbaan in het kader van de Participatiewet. In het bijzijn van wethouder Bert Wierenga, die sprak van een historisch moment, ontving Jos zijn arbeidscontract. Jos werkte 24 uur per week op de groente-afdeling bij de Jumbo supermarkt aan De Reede. Hij kreeg hier de mogelijkheid om door te leren en door te groeien.

Zorginstellingen en Winker Prins in actie tijdens NLdoet
Alle zorginstellingen deden mee aan NLdoet. Samen met leerlingen van de Winkler Prins bezordgen ze de bewoners een gezellige middag of avond. Een dag later staken ook drie wethouders van de gemeente de handen uit de mouwen. Zij gingen bij het Veenkoloniaal Museum turfschip De Ebenhaëzer weer spik en span maken.

€ 3850,97 voor kinderbibliotheke in Ghana 
Soroptimistclub de Veenkoloniën overhandigde in de bibliotheek een cheque van € 3850,97 aan Wia Huisman-Smeenk. Het project: Samen bouwen aan Bibliotheek Okorase in Ghana werd door deze Soroptimistclub omarmd. De club had diverse acties geïnitieerd o.a. deelname aan kerstmarkten Veendam en Stadskanaal, organisatie van een benefietfilmavond in Veendam, verkoop van tuinkruiden en voor het goede doel georganiseerde etentjes.

_DSC3613.jpg

Trouwerij in de Veenkade
Op een zonnige vrijdag gaven Jolanda Postema en Nico van Koppen elkaar het ja-woord in de centrale hal van woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade. Een bijzonder feestje! Jolanda wilde graag in Veenkade trouwen omdat haar moeder dan bij de trouwerij kon zijn. Moeder Postema-van der Meulen woont zo’n vijf jaar in Veenkade en is dementerend.

Scholen bakken pannekoeken voor opa's en oma's
Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht aan de oudere medemens te besteden. Op Nationale Pannekoekendag bleek weer het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen op school en op de locaties om pannenkoeken te bakken voor de oudere medemens.

Kinderen De Kern lopen voor goede doelen
Alle kinderen van cbs De Kern namen deel aan een sponsorloop. Ze lieten zich sponsoren voor Help Heal Trust en Stichting Doe een Wens. Na afloop bleek dat er zeker 3000 euro bijeen was gelopen.

17191713_1446692148703945_4664517019932270782_o.JPG

Tien jaar erotiek groothandel groots gevierd 
EDC Internet B.V. bestond 10 jaar en dat werd groots gevierd. Tevens werd het nieuwe pand officieel geopend. Klanten, relaties en vrienden werden welkom geheten om het ongekende succes van EDC te vieren, onder het genot van een hapje en een drankje.

Feestelijke heropening kledingbank Maxima
Aan het einde van maart opende kledingbank Maxima haar deuren op een nieuw locatie namelijk Transportweg 64

Stormvogels prima op koers
De renners Cor van Leeuwen, Lonneke Uneken, Nina Oolders, en Jozua van der Roest werden gehuldigd voor hun successen in 2016 op het Nederlands Kampioenschap wielrennen. Aftredend voorzitter Sievert Uneken werd bedankt voor 6 jaar voorzitterschap.

Rapid schaak kampioenschap
De Stadjer Fons van Hamond is op 4 maart in zalencentrum Sorghvliet in Veendam rapid schaakkampioen geworden van de NOSBO (de Noordelijke schaakbond). Minko Pieters uit Veendam werd vierde. Aan het toernooi in Veendam deden 40 spelers mee.

17199065_405052893185877_1419410374_n.jpg

Golfclub De Compagnie
Wethouder Henk Jan Schmaal van Veendam trakteerde woensdag 15 maart de dames senioren van golfclub De Compagnie uit Veendam op petit fours. Dit is om te vieren dat de dames afgelopen zomer landskampioen zijn geworden.

Oxygym succesvol bij Noord-Nederlandskampioenschappen street- en show dance
Zaterdag 18 maart was er een voorronde voor 4 dansteams van Sportcentrum Oxygym. Urk was de plaats van handeling. Een mooie 5e plaats was voor new three Zero. In de catergorie 13-15 jaar. Ook een streetdanceteam deed mee in de categorie 16-18 jaar. Zij werden derde. Bij de categorie showdance (16 jaar en ouder) behaalde showcase een vierde plaats met Alice in Wonderland. De Oxygym juniors deden dat in de catergorie 13-15 jaar. Hun thema was Jurassic park en deze act werd beloond met een eerste plaats.

Zwem4daagse voor goede doel in zwembad Tropiqua
Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart werd voor de eerste keer de Zwem4daagse georganiseerd in zwembad Tropiqua. De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee jong en oud gestimuleerd wordt om te blijven zwemmen. In vier dagen werd 250 m, 500 m of 1000 meter afgelegd.

IMG_4809.jpg

Ons Genoegen
Zes vissers van visvereniging Ons Genoegen uit Veendam gingen in maart op pad om een hengeltje uit te gooien. Plaats van handeling was Numero 1 in Veendam. Het was de eerste wedstrijd uit de zomercompetitie.

Omloop van de Veenkoloniën
Voor de tweede keer in zijn carrière won Cor van Leeuwen in Veendam de Grote Omloop van de Veenkoloniën. De 36-jarige wielrenner uit Borger kwam sterk uit de laatste bocht en won in de Verlengde van Beresteijnstraat met een sprint.

Volleybalvereniging Flash
In de Parkstadhal in Veendam stond volleybalvereniging Flash uit Veendam in het middelpunt van de belangstelling. Er kwamen twee directeuren van Koopjesdrogisterij naar Veendam om 2000 euro aan Flash te overhandigen.

John Schokker Foundation
Ze straalden niet alleen op de Langeleegte maar ook in de Parkstadhal. De oud-spelers van BV Veendam wilden graag de jongere garde voetballers een podium bieden voor een carriere als betaald voetballer. Tegenstander was uitzendbureau Werkmax. De oud-Veendam spelers trokken de kicksen aan en zetten zich in voor de John Schokker Foundation