Overslaan en naar de inhoud gaan

Radioprogramma Blueprint met Rein de Graaff,
Gina de Boer en Irene Wilkens en Sikkom Kult

Door op maandag, 3 april, 2017 - 21:50

_MG_9614.jpg

Op vrijdag 14 april wordt een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanBeresteyn. Deze keer met een unieke, eenmalige sessie van jazz legende Rein de Graaff en blues coryfee Gina de Boer en in het tweede uur Irene Wilkens & Sikkom Kult. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren en verder de hele week op www.rootsparadise.com en www.rtveen.nl/programmering/blueprint/


Unieke jazz en blues sessie met Rein de Graaff en Gina de Boer.
Veendam is rijk aan talentvolle musici en bands. Op 14 april vindt in de foyer van theater vanBeresteyn een unieke, eenmalige sessie plaats met jazz legende Rein de Graaff en Gina de Boer, één van de beste blues zangeressen van Nederland, bij een live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint. Een andere topper uit Veendam is Irene Wilkens. Met haar band Sikkom Kult zal zij in het tweede uur van deze live aflevering een sessie vertolken.

rein de graaff.jpg

Rein de Graaff
In 1980 won Rein de Boy Edgar Award en in 1986 de Bird Award op het grote North Sea Jazz Festival. Inmiddels heeft hij meer dan 40 albums opgenomen en vele gerenommeerde Amerikaanse jazz musici begeleid tijdens hun Europese tournees. Rein speelt momenteel met een eigen trio, samen met Marius Beets op bas en Eric Ineke op drums.

_MG_6043.jpg

Gina de Boer
Gina's Band of Blues uit Veendam rond zangeres Gina de Boer ontstaat in 1992. Gina bereikt daarvoor in 1986 al landelijke bekendheid wanneer ze als Janis Joplin meedoet aan Henny Huisman's Soundmixshow en de publieksprijs wint. Gina's Band of Blues heeft een repertoire dat bestaat uit allerlei soorten blues, ballads en rock(&roll). Deels eigen werk, deels covers - waaronder uiteraard enkele Janis Joplin-nummers. Eind 1997 brengt Gina's Band of Blues in eigen beheer een CD uit met de titel Thank God for Blues & Beer. De CD is geproduceerd door Gerry Arling ( Arling & Cameron). Nadat Gina  een periode niet heeft opgetreden vanwege familieomstandigheden is ze vol energie weer helemaal terug. Al een paar maanden zijn Rein en Gina bezig om een aantal nummers in te studeren. In het begin even aftasten, maar al gauw respectvol naar elkaar toe, klikt het tussen deze twee kanjers. Een bijzonder duo op 14 april in de foyer van theater vanBeresteyn.

Irene Wilkens Sikkom Kult
Irene Wilkens is allround zangeres en voelt zich thuis bij meerdere stijlen, van blues tot Groningstalige pop en van hardrock tot top 40. Na het conservatorium studie klarinet is Irene zich gaan toeleggen op zang in onder anderen Xclusive en Blueprint. Nu zingt Irene in de Abba coverband SOS en is ze een van de muzikanten van het jaarlijkse rockspektakel Night of the guitars. Al enige tijd zingt Irene ook liedjes in het Gronings van tekst- en liedschrijver Alex Schoenmaker. Met Sikkom Kult heeft Irene een vaste band om zich heen geformeerd.

www.irenewilkens.nl


Datum:       vrijdag 14 april
Locatie:      Foyer theater vanBeresteyn
Tijdstip:      17.00 - 19.00 uur