Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam - week 13

Door Eindredactie op zaterdag, 1 april, 2017 - 14:59

V&Z_Veendam.png

MF Shipping werd maandag kampioen in de eerste klasse en dat kwam door de nederlaag die Riklis Karto Hair leed tegen Beste Hypotheek.

In de hoofdklasse is nog steeds niet bekent wie er kampioen gaat worden. Futsal tobrands heeft de beste papieren, maar heeft nog wel een punt nodig uit de laatste twee wedstrijden. Naaste belager Beautysalon Jannie won in een spannende strijd met 4-3 van CEVDET en heeft door deze zege nog een heel kansje om zich kampioen te noemen, want hun doelsaldo is ook veel slechter dan die van Futsal Topbrands. H. Hut scoorde er drie van de vier voor Beautysalon Jannie. Clias/v.d. Laan Verzekeringen verloor met 1-8 van Draaijer Schilders en volgend seizoen spelen in de eerste klasse. Gort en Renken scoorde er elk drie. Osman Gazi – Sportplein werd 7-3 en S. Bahceci scoorde daar vier van.

In de eerste klasse verloor Riklis Karto met 4-5 van Beste hypotheek en was MF Shipping Kampioen, maar dat werd gevierd op woensdag, want toen moest MF Shipping aantreden tegen Werkmax en won met 4-3. Danny Bats speelde deze wedstrijd ook mee na meer dan twee jaar niet te hebben gespeeld. Wie tweede wordt in deze klasse zal de binnenkort bekent zijn. Kuko Kozijnen dat won met 4-1 van Beste Hypotheek dat maandag ook al had gespeeld. Kuko Kozijnen staan nu tweede, maar zijn wel uitgespeeld en Riklis Karto Hair en Ciseaux D’or hebben beide nog kans om Kuko Kozijnen te passeren. Riklis Karto Hair moet nog twee wedstrijden spelen en kan een punt meer krijgen dan Kuko Kozijnen en Ciseaux D’or dat gelijk speelde tegen JS-Viro kan op hetzelfde aantal punten komen, maar heeft wel een slechter doelsaldo. W. Kleiweg scoorde alle vier de doelpunten voor JS-Viro. Op 3 april wordt bekent wie samen met Werkmax gaat degraderen, want dan spelen JS-Viro en Beste Hyptheek tegen elkaar. Prins Elektro – Autobedrijf Smid Meeden werd 6-1 door onder meer drie goals van R. Muurman. SWO Veendam is vrijdagavond weer een stap dichterbij het kampioenschap gekomen door met 10-1 te winnen van Calker/Heikens dat geen wissels had. Volgende week vrijdag zal daar waarschijnlijk de beslissing vallen, want dan speelt SWO Veendam tegen ECH Futsal. Nog een punt in het kampioenschap is binnen, maar ECH Futsal kan nog tweede worden en zal moeten winnen, want Govilla Futsal staat er nog iets beter voor. Onderin is het erg spannend wie er gaat degraderen, want vijf teams kunnen nog degraderen en Calker/Heikens is uitgespeeld en heeft zestien punten en Stukadoorsbedrijf Oldenburger veertien punten en moet nog een wedstrijd spelen. OLRO Workwear – Futsal ECH werd 4-6 en OLRO Workwear heeft vijftien punten en moet ook nog een wedstrijd spelen. Slagerij Karel Nieland had geen spelers genoeg en verloor reglementair met 5—van Stukadoorsbedrijf Oldenburger. Slagerij Nieland moet nu nog 2 wedstrijden spelen en Gadero dat nipt won van Regio Isolatie met 5-4 kunnen beide nog in problemen komen als ze beide hun wedstrijden verliezen en dan ook nog met grote cijfers en dan moet OLRO Workwear zal dan hun laatste wedstrijd moeten winnen.

In de derde klasse verspeelde Kruit en Kramer hun laatste kans om te promoveren door met 1-14 te verliezen van SCA Hygiene 1 en Soerel scoorde vier, maar Bosma maakte er zes. Een kleine kans is er nog wel voor Kruit En Kramer en Claudia di Salone, want Statusbar wil liever in de derde klasse blijven en dat kan alleen als nummer drie dan wil promoveren. DWS/Drukkerij Reinier v/d. Kooi – Statusbar werd 7-3 en G.Korthuis maakt er vijf van de zeven. Euro Mail – Go Kleine Pande werd 1-2 en daar maakt dijk zijn eerste goal van het seizoen en was ook nog een hele mooie.

Fc. Titanium versloeg in de vierde klasse de kampioen met 4-1. Team 49 ers – Avebe werd 3-3 en daar door gaat GHV/Vastgoed Partner promoveren naar de derde klasse en zal Avebe nog een jaar moeten wachten. Van der Wiel won voor de tweede keer dit seizoen en het slachtoffer werd van Ringh dat met 3-1 verloor. In de competitie van de Winkler Prins blijft Annie Fc maar winnen net als Fc Pro. Annie Fc won met 4-2 van Fc Badslippers en Fc Pro won met 5-1 van Vuurvreters. Het kampioenschap zal ook gaan tussen deze twee teams. Korhorn scoorde drie keer voor Fc Pro. Fc Pino won in de laatste minuut van De Wuppies met 5-4 en daar scoorde voor Fc Pino Falke vier keer en Scholte scoorde er drie voor De Wuppies. Fc Trekvogels-BrasUnited werd 0-7 en de doelpunten kwamen van De Jonge die er vier maakte en Nijboer scoorde er drie.

De eerste wedstrijden van het jubileumtoernooi staan inmiddels op de site van V&Z.