Overslaan en naar de inhoud gaan

Achter nagelstyliste Madelief uit Veendam
schuilt een bezig bijtje

Door op vrijdag, 12 mei, 2017 - 12:34

IMG_8387.jpg

Aan de Nieuwstraat 33 is Nagelstyliste Madelief gevestigd. Een nagelstudio in een woonhuis waar Daisy Lambeck woont, samen met haar moeder, Martie. Haar moeder werkt ambulant als pedicure en is gespecialiseerd in behandelingen voor mensen met reumatische en diabetische voeten. Op de eerste verdieping heeft Daisy haar nagelstudio.

Daisy telt pas 20 lentes jong maar heeft tot nu toe al heel veel dingen gedaan in haar leven.' Op mijn derde verjaardag kreeg ik een doos met allerlei kralen erin. Van mijn moeder kreeg ik nog meer kralen en daar was ik heel veel mee bezig'. Ook later bleef ze creatief en dat ontwikkelde zich alleen maar meer. 'Bij de GAMMA ben ik kind aan huis en weten ze al precies wie ik ben!' Van kralen tot hout, Daisy kan overal iets mee. Daarom is het ook niet zo gek dat ze een creatieve opleiding heeft gekozen. 'Op de HAVO was ik goed in exacte vakken zoals wiskunde maar in Engels was ik heel slecht. Om die reden heb ik de opleiding niet gehaald. Ik ben vervolgens naar een MBO opleiding gegaan voor interieuradviseur. Hiervoor heb ik stage gelopen bij Meertens aan de Ommelanderwijk. Ik vond de opleiding en stage leuk maar ik heb me ook gericht op nagels. Wat voor mooie dingen kun je daar mee maken?' De reden dat Daisy een opleiding voor nagelstyliste wilde volgen, kwam mede voort uit het feit dat klanten van Daisy's moeder soms vroegen of haar dochter hun nagels wilde lakken. 'Waarom ga je hiervoor geen opleiding volgen', stelde haar moeder voor. 'Dan kun je er geld voor vragen'.

IMG_8378.jpg

Creatief zijn met nagels was in eerste instantie een hobby van Daisy. In het eerste jaar van haar opleiding voor interieuradviseur ging ze er een avondopleiding naast volgen voor nagelstyliste. 'Mijn mentor dacht dat ik wilde stoppen met de opleiding voor interieuradviseur. Nee hoor, zei ik. De avondopleiding doe ik erbij.' Daisy moest 1 keer per week naar school in Groningen. Haar moeder bracht haar. 'Daisy was 15 jaar en ik vond haar te jong om haar 's avonds met het openbaar vervoer naar Groningen te laten gaan.

Na de eenjarige opleiding voor nagelstyliste moest ze nog 2 jaar naar school voor de opleiding interieuradviseur. Deze opleiding heeft ze afgemaakt. 'Ik wilde zeker weten dat ik goed was in mijn werk als nagelstyliste. Ik heb nog 2 jaar geoefend op nagels van vriendinnen voordat ik er zeker van was dat ik mijn eigen bedrijf kon beginnen. Sinds vorig jaar april ben ik daadwerkelijk begonnen met mijn eigen praktijk.'

IMG_8385.jpg

Maar dat is nog niet alles. Vorig jaar is Daisy ook gestart met een opleiding voor visagie in Amsterdam. Niet zomaar een opleiding maar visagie van Mieke Petiet. Hier leer je hoe je uitdrukkingen en accenten in een gezicht goed kan laten uitkomen. Hiervoor hoopt ze dit jaar te slagen.

'Omdat ik veel thuis werk, is het ook wel eens fijn om buiten de deur aan de slag te gaan. Vanaf december 2016 werk ik daarom ook voor SBS Fotomarketing. Foto's maken voor reclamedoeleinden staat hierbij voorop en ik ga het hele land door voor opdrachten.'

IMG_8380.jpg

Daisy hoopt in de toekomst mee te kunnen doen aan wedstrijden waarbij je schilderingen op nagels maakt. 'Wat ik nu eigenlijk ook al doe. Ik hoop hierdoor meer publiciteit te krijgen en ook mijn werk bij SBS Fotomarketing kan daar misschien bij helpen. Ik ben uiteraard ook actief op Facebook, Pinterest en Instagram'. Wat Daisy ook allemaal aanpakt in haar leven, haar bedrijf staat voor op. 'Nagels zijn mijn passie maar door mijn eigen bedrijf bouw ik ook een band op met mensen. Vooral met mensen die vaker langs komen uiteraard. Je hoort leuke en minder leuke verhalen. Een klant zei laatst tegen mij, mensen komen bij je langs, geven jou hun rugzak maar geef die rugzak terug als ze weer naar huis gaan hoor!'

IMG_8374.jpg

Daisy's motto is: go with the flow (het komt zoals het komt) en dat is misschien wel heel verstandig voor een bezig bijtje als Daisy!