Overslaan en naar de inhoud gaan

Juicy Lake zingt in Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 31 maart, 2017 - 16:05

IMG_1003 res.jpg

Door Gerard Dekens

Juicy Lake is misschien wel een van de origineelste namen die een koor kan hebben. Het amusementskoor Juicy Lake, opgericht in 1995, ontleent haar naam aan de standplaats, Sappe-Meer, (vrij vertaald Juicy-Lake). Het koor heeft zijn basis in de RK St. Willibrordus Kerk te Sappemeer, een recentelijk prachtig gerestaureerd kerkgebouw, door het koor verkozen om zijn prachtige akoestiek.

Dat het koor geen echt kerkkoor is komt onder andere tot uiting in een uitgebreid amusements repertoire, meestal 4-stemmig gezongen. Dit repertoire bestaat uit moderne en ook klassiek getinte liederen, populaire songs, evergreens, musicals enz. Met dit repertoire en een ledental van rond de 75 leden mag Juicy Lake tot een van de toonaangevende koren uit de regio gerekend worden. Het rijk gevarieerd repertoire staat garant voor een avondvullend programma afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers. Binnen zo'n programma kan ook ruimte worden gemaakt voor verhalen en gedichten hetgeen ook in de streektaal kan.

IMG_1020 res.jpg

Het koor staat onder leiding van Ninke Sluiter-Ballema en achter de piano zit de vaste pianist Jan Kerdijk. Elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur zijn er repetities, waarbij het bestaande repertoire wordt geoefend en/of verbeterd en veel aandacht wordt besteed aan nieuwe nummers, met als doel een zo uitgebreid mogelijk programma op de planken te kunnen brengen. De gezelligheid en het enthousiasme binnen het koor vindt men overduidelijk terug in de uitstraling tijdens de optredens. Afgelopen donderdagavond, tijdens het Koopavondconcert in de foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam, was deze enthousiasme ook duidelijk merkbaar.

Het amusementskoor Juicy Lake heeft in de loop der jaren een uitermate gevarieerd repertoire opgebouwd. Echte rock-nummers, musicalsongs maar ook film- soundtracks behoren hiertoe. Nederlandstalige nummers van o.a. Guus Meeuwis, Paul de Leeuw en Nick en Simon en tevens Engelstalige songs van o.a. Elvis Presley, de groep Queen en vele anderen zijn onderdeel van dit rijke repertoire. Ook worden medleys van de Zweedse groep Abba en van The Beatles ten gehore gebracht. Alle nummers worden 4 tot 6-stemmig gezongen. Tevens heeft Juicy Lake ook een uitgebreid kerstrepertoire.